Χοιρινά Μετάλλια σε Μεθυσμένη Σάλτσα Μανιταριών
Συνταγή για 6 άτομα
Από το: http://xs-recipes.blogspot.com/
Υλικά:
1kg χοιρινό φιλέτο/ ψαρονέφρι (κομμένο σε χοντρές στρογγυλές μπουκιές)
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι μανιτάρια σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για κάθε χρήση
3/4 φλιτζανιού κόκκινο ξηρό κρασί
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες:
Πιέστε την κάθε μπουκιά προς τα κάτω με την παλάμη του χεριού σας για να ανοίξει λίγο. Τοποθετήστε το κρέας σε ένα μπολ, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε με τα χέρια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Όταν το λάδι είναι αρκετά ζεστό προσθέστε το κρέας και ψήστε μέχρι να ροδίσει στη μία πλευρά για 2 έως 3 λεπτά. Γυρίστε το κρέας και μαγειρέψτε και στην άλλη πλευρά μέχρι το κρέας να ροδίσει και να είναι ελαφρώς σφιχτό στην αφή, περίπου δύο λεπτά ακόμα. Αφαιρέστε το κρέας από το τηγάνι, τοποθετήστε σε ένα πιάτο και αφήστε το στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε το βούτυρο και αφήστε λιώσει. Προσθέστε το κρεμμύδι και μια πρέζα αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Πασπαλίστε τα μανιτάρια με το αλεύρι και προσθέστε το κόκκινο κρασί.
Αφήστε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ του κρασιού, περίπου 3 λεπτά, και κατεβάστε το τηγάνι από τη φωτιά. Περιμένετε για περίπου 8-10 λεπτά έως ότου η θερμοκρασία του τηγανιού μειωθεί σημαντικά. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και μαϊντανό, στο τηγάνι και επαναφέρετε το κρέας. Τοποθετήστε ξανά σε χαμηλή φωτιά. Συνεχίστε το ψήσιμο γυρίζοντας το κρέας μια-δυο φορές μέχρι για να απορροφήσει τις γεύσεις της σάλτσας. Όταν δέσει η σάλτσα αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σερβίρετε ζεστό με άσπρο ρύζι και λαχανικά στον ατμό. Καλή Όρεξη!