tromaktiko: Οδεύουν προς ναυάγιο, η Ιόνια και η Ολυμπία οδοί...

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Οδεύουν προς ναυάγιο, η Ιόνια και η Ολυμπία οδοί...



Σε εφιάλτη μετατρέπεται για την Δυτική Ελλάδα και τους κατοίκους της το …δώρο της ανάπτυξης μέσω της εκτέλεσης των δυο μεγάλων έργων της Ιονίας οδού και του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος-Πάτρα – Πύργος-Τσακώνα.
Σύμφωνα με παράγοντες του ΥΠΕΧΩΔΕ τα δυο έργα βρίσκονται μια ανάσα από το να τιναχτούν στον αέρα καθώς δέκα χρόνια μετά την δημοπράτηση τους και δυο τρία χρόνια από την εγκατάσταση των εργολάβων παρουσιάζονται απίστευτες καθυστερήσεις οι οποίες ξεκινούν από την μη εξασφάλιση – πραγματοποίηση των απαιτούμενων απαλλοτριώσεων ενώ καταλήγουν και σε διάτρητες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Την ίδια στιγμή οι καθυστερήσεις προβληματίζουν και τις τράπεζες που έχουν δανειοδοτήσει τους κατασκευαστικούς ομίλους οι οποίοι εμπλέκονται στην υλοποίηση του έργου της Ιονίας οδού και την Κορίνθου - Πατρών - Πύργου - Τσακώνας που και αυτές με την σειρά τους απειλούν με αποχώρηση με αποτέλεσμα να τιναχτούν τα πάντα στον αέρα.

Το απίστευτο με το απειλούμενο ναυάγιο στην κατασκευή της Ιονίας οδού και του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος - Τσακώνα είναι ότι την ίδια στιγμή οι εταιρείες διαχείρισης των αυτοκινητόδρομων ετοιμάζονται όχι μόνο να αυξήσουν τις τιμές αλλά να εγκαταστήσουν και νέους σταθμούς διοδίων.

Ειδικά στους σταθμούς διοδίων Ελευσίνας – Ισθμού – Ζευγολατιού – Ρίου πρόκειται όχι μόνο να αυξηθούν από τα μέσα του 2011 οι τιμές των διοδίων αλλά θα τεθεί σε ισχύ η αμφίπλευρη χρέωση. Δηλαδή οι οδηγοί θα πληρώνουν και στις δυο κατευθύνσεις σε όλα τα σημεία λειτουργίας των διοδίων.

http://www.attacktv.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!