tromaktiko: Άμπαλοι αλλά ψυχάρες!

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Άμπαλοι αλλά ψυχάρες!



Πάντα οι αγαπημένοι παίκτες της κερκίδας ήταν αυτοί που χάιδευαν την μπάλα! Αυτοί που ονομάζουμε ντελικάτοι, βιρτουόζοι. Αυτοί που όμως δεν βάζουν ποτέ το πόδι τους στην φωτιά, αφήνοντας τη δουλειά αυτή για τους άλλους, τους άμπαλους, που όμως δίνουν και την ψυχή τους για την ομάδα!

Αυτούς που ο κόσμος δεν τρελαίνεται να τους βλέπει και απλά τους χειροκροτεί κάποιες φορές, χωρίς όμως να δένετε μαζί τους! Αυτούς που αν δεν έχει μια ομάδα δεν μπορεί να φτάσει ψιλά και να διεκδικήσει κούπες! Μιλάω φυσικά για τον Λουκά Βύντρα και την παρέα του!

Παίκτες σαν τον αμυντικό του Παναθηναϊκού, τον Τάσο Πάντο, τον Γιάννη Γκούμα, τον Γιώργο Ανατολάκη, τον Νίκο Λαζαρίδη, τον Νίκο Γεωργέα, τον Άκη Στολτίδη, τον Άγγελο Μπασινά, τον Τάκη Φύσσα, τον Όσκαρ Καρντόσο, τον Τζέιμι Κάραχερ της Λίβερπουλ και άλλα πολλά παραδείγματα σε Ελλάδα και Ευρώπη, που δεν έχουν τη Νο1 τεχνική κατάρτιση, αλλά που όλοι οι προπονητές θα ήθελαν στην ομάδα τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν όλοι αυτοί που ανέφερα ήταν βασικότατα στελέχη σε ομάδες που έκαναν πρωταθλητισμό και σήκωσαν αρκετές κούπες στην καριέρα τους! Είναι οι παίκτες του προπονητή, είναι οι παίκτες των ειδικών αποστολών. Αυτοί που δεν πρόκειται σε κανένα παιχνίδι να παίξουν για δέκα, αλλά δεν θα πέσουν ποτέ από το έξι και το εφτά. Αυτοί που χαράζουν στην καρδιά τους από την πρώτη στιγμή, την εκάστοτε ομάδα που αγωνίζονται!

Όπως αποδείχθηκε και το ντέρμπι του ΟΑΚΑ το Σάββατο, με την γκολάρα του Λουκά Βύντρα, που ουσιαστικά έγινε η αφορμή να γραφτεί αυτό το κείμενο, αυτοί οι παίκτες είναι η μεγαλύτερη επένδυση μιας ομάδας. Αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος και να μην τους απαξιώνει επειδή ενδεχομένως να έχουν κάνει κάποια λάθη, τα οποία λόγω της κακής τους τεχνικής κατάρτισης δεν μπορούν να τα σβήσουν άμεσα και με μια κίνηση.

Ο Σανμαρτεάν και ο Έκι Γκονζάλες για παράδειγμα σε κάθε παιχνίδι που αγωνίζονταν έκαναν πάρα πολλά λάθη, μια ενέργεια τους όμως μέσα στο 90λεπτο και έκαναν τον κόσμο να ξεχνάει τα πάντα και να τους αποθεώνει! Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο, οι αγωνιστές να μένουν πάντα στη σκιά των… κλόουν!

www.sportsecrets.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!