tromaktiko: Ο μεγαλύτερος γιός του Κιμ είναι αντίθετος στη δυναστική διαδοχή

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ο μεγαλύτερος γιός του Κιμ είναι αντίθετος στη δυναστική διαδοχή



Ο μεγαλύτερος γιός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ιλ δήλωσε ότι αντιτίθεται στην ιδέα διαδοχής του πατέρα του, αλλά...


 εύχεται τα καλύτερα στον αδελφό του, ο οποίος έχει επιλεγεί από τον πατέρα τους για διάδοχος.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο οποίος είναι γνωστό ότι ζει στην Κίνα και στο Μακάο, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας, Asahi, ότι προσωπικά δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να ηγηθεί της χώρας, υπαινισσόμενος ότι δεν υπάρχει αγώνας εξουσίας ανάμεσα στα αδέλφια, που φέρεται ότι είναι από διαφορετικές μητέρες.

"Προσωπικά, είμαι κατά της δυναστικής διαδοχής τρίτης γενιάς", δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ναμ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Asahi, στις 9 Οκτωβρίου, μία ημέρα πριν από τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγκγιάνγκ όπου ο αδελφός του είχε κεντρικό ρόλο και έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνισή του.

Ο εύσωμος μεγαλύτερος γιός του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ θεωρείται ότι έχει χάσει την εύνοια του πατέρα του, ειδικά από τότε που εκδιώχθηκε από την Ιαπωνία με την υποψία ότι προσπάθησε να εισέλθει στη χώρα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για να πάει στην Ντίσνεϊλαντ του Τόκιο.

Ο Γιονγκ Ναμ, που λέγεται ότι είναι 39 ετών, μίλησε πολλές φορές στους δημοσιογράφους κυρίως στο Πεκίνο, απάντησε σε ερωτήσεις στα κορεατικά και σχεδόν σε άπταιστα αγγλικά και διέψευσε την πληροφορία ότι θα προσπαθήσει να πάρει την εξουσία από τον πατέρα του.

"Νομίζω ότι ο πατέρας μου αποφάσισε (να είναι διάδοχος ο Γιονγκ Ουν). Δεν το μετανιώνω και δεν με ενδιαφέρει, άρα δεν με πειράζει. Θέλω ο αδελφός μου να κάνει το καλύτερο για τον λαό της Βόρειας Κορέας, για την ευημερία του. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω τον αδελφό μου οποιαδήποτε στιγμή στο εξωτερικό αν με χρειαστεί", είπε στα κορεατικά.

Ο Γιονγκ Ναμ θεωρείται ότι είναι ο γιός μίας ηθοποιού, που πέθανε στη Μόσχα. Η μητέρα των δύο αδελφών του, ανάμεσά τους και του νεότερου Γιονγκ Ουν, ήταν χορεύτρια.

Ο Γιονγκ Ουν, που πρέπει να είναι κοντά στα 30, στάθηκε δίπλα στον πατέρα του κατά την επιθεώρηση μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης, την Κυριακή, στην Πιονγκγιάνγκ, χειροκροτώντας και χαιρετώντας χιλιάδες στρατιώτες και επιθεωρώντας τους πυραύλους, τις ρουκέτες και τα άρματα μάχης.

Τον περασμένο μήνα έγινε στρατηγός και διορίστηκε σε κομβικής σημασίας πολιτικό αξίωμα στο κυβερνών Εργατικό Κόμμα της Κορέας, σε μία κίνηση που επιβεβαίωσε ότι προορίζεται για διάδοχος του πατέρα του, ο οποίος λέγεται ότι το 2008 υπέστη εγκεφαλικό και δείχνει αδύναμος.






nooz.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!