tromaktiko: Απάντηση στο θέμα "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΔΗΓΟΙ"

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Απάντηση στο θέμα "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΔΗΓΟΙ"



Φίλε, έχεις δίκιο. Λείπει η παιδεία. Δεχόμαστε το κράτος και τους νόμους του ΜΟΝΟ όταν ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι μας συμφέρει. Και οι άλλοι... να πάν να γ***ε.
Αντιπαράδειγμα:
βρέθηκα για κάποιες μέρες ΗΠΑ μέσα στο Σεπτέμβρη. Και μου έκαναν εντύπωση κάποια πράγματα.

1)Εθνική (οι γνωστές Ι-χχ): μπροστά τους μπορούν το πολύ να σταθούν τμήματα της Εγνατίας ή η Αττική ή η Κορίνθου-Τρίπολης. 3-4 λωρίδες ανά κατεύθυνση με τουλάχιστον 50 μέτρα (ναι 50 μέτρα) διαχωριστικό μεταξύ των αντίθετων κατευθύνσεων με γκαζόν ή δέντρα. Και φυσικά όλα (δρόμοι - restareas δηλαδή σημεία για να σταματάνε οι οδηγοί, πεντακάθαρα. Όχι σαν τα δικά μας που βρωμάνε ούρα και σκουπίδια. Και δεν το σκεφτόταν κανείς να πετάξει λάστιχα, σκουπίδια ή να κάνει την ανάγκη του στο θάμνο ή έξω από τις πεντακάθαρες τουαλέτες.

Και τα πρόστιμα για ό,τι παραβάσεις.. τρελά. Και ναι. Και εκεί αν εξηγούσες στον τροχονόμο, μπορεί και να μη σε έγραφε (μου έτυχε σε μένα). Αλλά να του εξηγήσεις. Αν το έπαιζες "τι έκανες ρε" "ξέρεις ποιος είμαι εγώ" "γιατί δε γράφεις και τον άλλο" κλπ κλπ (ξέρεςι τις ελληνικές μαγκιές) σε πήγαινε μέσα. Δηλαδή ΜΕΣΑ. Τέλος.

2)Τροχονομικές διατάξεις. Τις τηρούν όλοι όλοι όλοι σαν παναγίες. Φαντάσου: βγήκαμε στην Εθνικη για να πάμε από Virginia-Ουάσινγκτον. Να έχεις μπροστά σου δρόμο 580μίλια σχεδόν ευθεία. Δηλαδή.. οι γωνίες να ήταν το πολύ... 1-2μοίρες!!!! Και τα όρια ταχύτητας να είναι (άκουσον άκουσον) 55 ή 60 μίλια. Δηλ κάτω από 100χιλιόμετρα. Και ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ δεν έτρεχε πάνω από το όριο. Μιλάμε για δρόμο 3-4 λωρίδων αν κατεύθυνση. Και όταν ρωτάω κάποιους γνωστούς αμερικανικούς, μου λένε "για΄τι να τρέξουμε? Αφού έτσι λέει ο νόμος!!!!" Και φυσικά στα τόσα μίλια δεν είδα ούτε 1 ατύχημα. Ούτε μια μπάρα σπασμένη.

3)Κανείς σφήνες, κανείς μαγκιές στο δρόμο ή κίνηση στη ΛΕΑ. Κανείς τρελά φωτάκια ομίχλης. Κανείς. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται. Πέρναγε αστυνομικό,ασθενοφώρο,πυροσβεστικό και έκαβαν το κεφάλι τους όλοι να ανοίξουν δρόμο. Και αυτό ακόμα και ΜΕΣΑ στην times square που γινόταν της τρελής.

4)Μόνο στη ΝΥ γινόταν λίγο μπάχαλο με τον τρόπο οδήγησης αλλά τίποτα επικίνδυνο. Άλλωστε η ΝΥ δεν είναι Αμερική. Είναι ένα συνοθύλευμα λαών.

5)Και ένα που το έζησα: Σε όλα σχεδόν τα δημόσιας χρήσης οχήματα (τουριστικά λεωφορία,φορτηγά,κλπ κλπ) πίσω υπήρχε ταμπελίτσα που έλεγε "πόσο καλός οδηγός είμαι? " και ακολουθούσε τηλέφωνο. Κατάλαβες γιατί ε? Και όταν ρώτησα τους ντόπιους "Καλά! και δε φοβάστε μήπως παίρνει κανείς τηλέφωνα και καρφώνει ψεύτικα έτσι για την πλάκα του? " ξέρεις τι απαντήσαν? "Γιατί να το κάνει? Αφού είναι για την ασφάλειά μας!Δεν το καταλαβαίνω" Και μάλιστα αυτό μου το είπε ένας νταλικέρης (ήταν από την Atlanta αυτός)!!!! Αλλά μην πτοείστε παιδιά! Εμείς έχουμε καλύτερη παιδεία.  Κάνω Ο,ΤΙ θέλω και μετά ΠΑΝΤΑ φταίνε οι άλλοι.
Σωτήρης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!