tromaktiko: Το δούλεμα συνεχίζεται

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Το δούλεμα συνεχίζεται



Αυτή η κυβέρνηση με τους αλλοπροσαλλισμούς της έχει βαλθεί να μας τρελάνει όλους, ιθαγενείς και μη. Μόνο την δωρεάν διανομή από μπιχλιμπίδια, καθρεφτάκια και γιρλάντες στη πλατεία Συντάγματος δεν έχει εξαγγείλει ακόμα.

Αφού πείσθηκε ότι στις προβλέψεις της πέφτει πάντα μέσα και πιάνει τους στόχους της όπως καλή ώρα με τα «αναμενόμενα έσοδα» από την αύξηση των φόρων σε καταναλωτικά αγαθά (ΦΠΑ, αυξήσεις φόρων στα καύσιμα κ.λ.π.) που τα αποτελέσματα τα είδαμε με το κλείσιμο χιλιάδων καταστημάτων, την αύξηση της ανεργίας, την μείωση των εισπράξεων στα ασφαλιστικά ταμεία και στα ταμεία του Δημοσίου, την αύξηση του αριθμού του πληθυσμού που ζει κάτω από το όριο της φτώχιας, ήρθε τώρα πάλι ένας νέος αισιόδοξος χρησμός που μας κάνει να γελάσουμε με την αφέλεια των θλιβερών κυβερνώντων μας. Πληροφορηθήκαμε λοιπόν ότι:
«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι δράσεις του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για την αύξηση της τουριστικής κίνησης τη νέα τουριστική περίοδο 2011, με τον αρμόδιο υφυπουργό Γιώργο Νικητιάδη να εκφράζει την αισιοδοξία του για τα τουριστικά μεγέθη της χώρας...

Ο υφυπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους, υπογράμμισε ότι το 2011 τόσο οι αφίξεις όσο και τα έσοδα θα κινηθούν ανοδικά σε σχέση με το 2010. Χωρίς να θέλει να προσδιορίσει το ακριβές ποσοστό ανόδου έκανε λόγο για διψήφια ποσοστά στις αφίξεις, αλλά και για σημαντική άνοδο των εσόδων».

Αυτά λένε οι αισιόδοξες όπως μέχρι τώρα και ουδέποτε επαληθευόμενες προβλέψεις των αρμοδίων και αναρμοδίων παραγόντων, που δυστυχώς αυτή τη φορά αντικρούονται από τα δικά τους στοιχεία όπως ανακοινώνονται.

Σε πίνακα λοιπόν που δόθηκε στη δημοσιότητα για τη διαφημιστική δαπάνη ανά υπουργείο, βλέπουμε ότι την πρώτη θέση κατέχει το υπουργείο Οικονομίας με 4.663.000 ευρώ, το Εργασίας με 3.310.000 ευρώ, το Υποδομών με 2.500.000 ευρώ, το Εσωτερικών με 1.522.000 ευρώ, το Περιβάλλοντος με 1.200.000 ευρώ, το Δικαιοσύνης με 900.000 ευρώ, το Υγείας με 653.400 ευρώ, το Αγροτικής ανάπτυξης με 563.000 ευρώ, το Παιδείας με 300.000 ευρώ και τελευταίο το Υπουργείο Τουρισμού με 84.000 ευρώ.

Ας βρεθεί λοιπόν κάποιος από τους «αισιόδοξους» να μας πείσει ότι με 84.000 ευρώ το χρόνο για τουριστική προβολή και διαφήμιση του μοναδικού εκμεταλλεύσιμου προϊόντος που αυτή τη στιγμή διαθέτει η χώρα και που μπορεί να αξιοποιηθεί (εφόσον βέβαια το επιτρέψουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ), είναι δυνατόν να αναμένεται «αύξηση» της τουριστικής κίνησης, όταν τα έξοδα που δαπανούν οι «ιπτάμενοι» παράγοντες που περιοδεύουν ανά τις ηπείρους είναι απείρως πολλαπλάσια.

Με 84.000 ευρώ τι σόι καμπάνια θα γίνει και σε ποιους θα απευθύνεται;

Μήπως στους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού;;;;

Λίγη σοβαρότητα δε θα έβλαπτε κύριοι αναρμόδιοι διαχειριστές της τύχης μας.

Καλό θα είναι να κάνετε τη δουλειά σας -αν βέβαια τη γνωρίζετε- και να κάνετε ικανοποιητικούς απολογισμούς και όχι αβέβαιες και γελοίες προβλέψεις.



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!