tromaktiko: Συνελήφθησαν δύο δεσμοφύλακες για τα κινητά

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Συνελήφθησαν δύο δεσμοφύλακες για τα κινητά



Στη σύλληψη δύο δεσμοφυλάκων, και μάλιστα βαθμοφόρων, προχώρησε η Αστυνομία, στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση εντοπισμού έντεκα κινητών τηλεφώνων και άλλων αντικειμένων στις Κεντρικές Φυλακές.
Οι δύο αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για να ζητηθεί η έκδοση διαταγμάτων κράτησής τους.
Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι χθες το απόγευμα συνελήφθη ένας 58χρονος δεσμοφύλακας, για την υπόθεση εντοπισμού, σε κλειδωμένο ντουλάπι στο γραφείο των δεσμοφυλάκων στις Κεντρικές Φυλακές, έντεκα κινητών τηλεφώνων, μπαταριών για κινητά, μετασχηματιστών και διάφορων εργαλείων. Αργότερα, συνελήφθη δεύτερος δεσμοφύλακας, ηλικίας 45 ετών.

Όπως ανέφερε σε πρωινές ραδιοφωνικές δηλώσεις ο Αναπληρωτής Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών, Γιώργος Τρυφωνίδης, οι δύο θεωρούνται ύποπτοι για μεταφορά εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος των κινητών τηλεφώνων και εργαλείων. «Πρόκειται για λυπηρό γεγονός από την άλλη, όμως, δεν γινόταν διαφορετικά, αν και με αυτή την εξέλιξη έχουν επιβεβαιωθεί οι φόβοι και οι υποψίες μας ότι στην όλη υπόθεση πιθανόν να εμπλέκονταν και μέλη του προσωπικού» ανέφερε ο κ. Τρυφωνίδης.
Υπογράμμισε, ακόμα, ότι οι ανακρίσεις συνεχίζονται και κάλεσε όσους γνωρίζουν για κινητά ή για διακίνηση ναρκωτικών εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος, μέλη του προσωπικού ή και φυλακισμένοι, να καταθέσουν γραπτώς στην Αστυνομία χωρίς φόβο ή αδιαφορία. «Κάποιοι γνωρίζουν πολλά, αλλά δεν μιλούν από φόβο, και εμείς θέλουμε τη βοήθειά τους για να μπορέσουμε να θέσουμε τέρμα σε αυτή την κατάσταση» υπογράμμισε ο κ. Τρυφωνίδης.
http://www.ikypros.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!