tromaktiko: «Άφεση αμαρτιών» για ορισμένους η περαίωση, ‹‹αιχμάλωτοι›› της ανικανότητας της κυβέρνησης οι μικρομεσαίοι

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

«Άφεση αμαρτιών» για ορισμένους η περαίωση, ‹‹αιχμάλωτοι›› της ανικανότητας της κυβέρνησης οι μικρομεσαίοι



Η κυβέρνηση χωρίς να λάβει υπ’ όψη τελικά την άποψη των άμεσα ενδιαφερομένων, που δεν είναι άλλοι από τους μικρομεσαίους εμπόρους και επαγγελματίες, προχώρησε τη ρύθμιση -σκάνδαλο, για την περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων...
με βάση τα μέτρα και τα σταθμά, που βολεύουν τους μεγαλοοφειλέτες και τους φοροδιαφεύγοντες. Ότι πρόκειται για σκάνδαλο, φάνηκε και από τις σφοδρές αντιδράσεις που συνάντησε ακόμα από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που την κάλεσαν να το πάρει πίσω.


Ο Ε.&Ε.Σ.Π. πιστεύει ακράδαντα, ότι αλλαγές που αφορούν στην περαίωση δεν θεωρούνται από τους μικρομεσαίους της αγοράς ούτε ευνοϊκές, ούτε ελκυστικές. Η περαίωση που αποφασίστηκε, απλώς θα δώσει «ασυλία» σε λίγους και δεν θα βοηθήσει τους συνεπείς και ενήμερους φορολογούμενους. Δεν αφορά και δεν «επιβραβεύει» όσους διασταυρωμένα και επιβεβαιωμένα είναι φορολογικά συνεπείς.

Αυτό αποδεικνύεται, από το γεγονός ότι εκτός περαίωσης παραμένουν οι έχοντες ακίνητη περιουσία, αλλά και οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.

Επίσης, «αμνηστία» δίνεται σε όσες Ανώνυμες Εταιρείες ή ΕΠΕ επιθυμούν, ανεξαρτήτως τζίρου ακόμη κι αν είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, να αμνηστευτούν για τυχόν πλαστά ή εικονικά τιμολόγια που κατέχουν, εφόσον προσέλθουν αυτοβούλως και τα υποβάλουν στην εφορία. Στην περίπτωση αυτή, τα παράνομα αυτά φορολογικά στοιχεία θα φορολογηθούν με το 55% της αξίας τους δηλαδή η περαίωση με τις φωτογραφικές διατάξεις εξαγνίζει τους φίλους της κυβέρνησης, διαπλεκόμενους μεγαλοεκδότες, τεχνικές εταιρείες κ.α.

Καλούμε την κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομίας ειδικότερα, να μας πει, ποιους επιχειρηματίες αφορά η ρύθμιση, γιατί πήγε τελευταία στιγμή στη Βουλή, ποια είναι η διαφορά μεταξύ πλαστών και εικονικών τιμολογίων στην αγωνιώδη τους προσπάθεια δεν διστάζουν να ‹‹βιάσουν›› την ελληνική γλώσσα.

Ζητούμε να ενταχθούν στην περαίωση όσοι φορολογούμενοι έχουν ‹‹μεγάλη ακίνητη περιουσία››, άνω των 400.000 ευρώ, οι οποίοι εξαιρούνται από το νόμο του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και το σύνολο των μικρών επιχειρήσεων που είναι ‹‹αιχμάλωτοι›› της ανικανότητας της κυβέρνησης και των ελεγκτικών της μηχανισμών, άλλως ας πορεύεται με τους ευεργετούμενους ‹‹φίλους της››.



ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!