tromaktiko: Απάντηση στο "Φτάνει η κοροϊδία"

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Απάντηση στο "Φτάνει η κοροϊδία"



Δεν περίμενα ποτέ - ειδικά αυτό τον καιρό με την οικονομική κρίση - να ακούσω κάποιον να υπερασπίζεται τις εξωφρενικές τιμές που συναντά κανείς σε αγαθά καθημερινής ανάγκης, συμπεριλαμβανόμενων... και των - τώρα πια - ειδών πολυτελείας (καφές ή φαγητό έξω) και τις οποίες επιβάλλουν με μορφή καρτέλ - πλήν λίγων εξαιρέσεων - η πλειονότητα των καφέ και εστιατορίων. Κι αυτό, συγκρίνοντας μας, αν μή τι άλλο, με τους κατά τα άλλα συμπαθείς γείτονες Ιταλούς. Αυτοί είναι γενιές μπροστά στην απάτη και τη διαφθορά, μα τόσο ηλίθιος λαός είμαστε πια, που πα! ρ'όλη την κατάντια μας, συνεχίζουμε να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας με τη φθηνή δικαιολογία πως 'Κοίτα, υπαρχουν και χειρότερα!'.

Εσύ αγαπητέ/ή, μάλλον τα έχεις μπόλικα για να είσαι και ικανοποιημένος! Όσο για τις τιμές στο εξωτερικό, κάνε καμιά βόλτα και από Αγγλία και πές μου μετά εάν οι τιμές στην Ευρώπη διαφέρουν. Έχω ζήσει και ζώ ακόμα στο εξωτερικό τα τελευταία 15 χρόνια, 4 εκ των οποίων στην Ιταλία. Μόνο παράδειγμα προς μίμηση δεν είναι.

Καιρός να ξυπνήσουμε όλοι και να αφήσουμε κατά μέρους τις κακομοιριασμένες και τραγικές κινητοποιήσεις για τους αντικαπνιστικούς νόμους και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, τα οποία δυστυχώς έχουνε χαθεί: Μια αξιοπρεπή ζωή και μια ανθρώπινη δουλειά, όχι δουλεία.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!