tromaktiko: "Ανεύθυνα" Παρίσι και Βερολίνο

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

"Ανεύθυνα" Παρίσι και Βερολίνο



Ανεύθυνη χαρακτήρισε η Ευρωπαία επίτροπος για τη Δικαιοσύνη Βίβιαν Ρέντινγκ τη στάση της Γαλλίας και της Γερμανίας...

 σχετικά με τη μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας.

«Μου φαίνεται εντελώς ανεύθυνο να βάζουν στο τραπέζι χίμαιρες με νέες συμφωνίες», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt με την ευκαιρία της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Ντοβίλ η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

«Δεν έχουν καταλάβει ότι χρειαστήκαμε δέκα χρόνια για να οριστικοποιήσουμε τη Συνθήκη της Λισαβόνας; Και ότι αυτή η συμφωνία περιλαμβάνει αρκετά στοιχεία για να στηριχθούν μέτρα για τη διάσωση των χωρών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα», δήλωσε η Ρέντινγκ.

«Πρόκειται για δύο κράτη μέλη που το 2004 και 2005 παραβίασαν το Σύμφωνο Σταθερότητας. Και τα ίδια κράτη θέλουν τώρα να χαρακώσουν λίγο περισσότερο τους κανόνες», πρόσθεσε η Ρέντινγκ υπογραμμίζοντας ότι οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν λαμβάνονται στην Ντοβίλ.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης τους στην Ντοβίλ, Σαρκοζί και Μέρκελ κατέληξαν σε μία συμφωνία για τη μεταρρύθμιση των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ευρώπη.

Το Παρίσι και το Βερολίνο συμφώνησαν για τη μεταρρύθμιση έως το 2013 της Συνθήκης της Λισαβόνας προκειμένου να οριστούν πολιτικές κυρώσεις κατά των χωρών που παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας.

zougla.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!