tromaktiko: Αλλες εποχές, ίδιες ομαδάρες!

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Αλλες εποχές, ίδιες ομαδάρες!



Το σύνθημα που έδωσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Θοδωρής Παπαλουκάς, είναι «όπως το 1997». Το katimagiko.gr ψάχνει τις ομοιότητες και τις διαφορές που έχουν τα «ερυθρόλευκα» ρόστερ -και όχι μόνο- του ’97 και του 2010!


Με μια πρώτη ματιά όλοι αναγνωρίζουν ότι οι ομάδες του 1997 και του 2010 ξεχωρίζουν. Μπορεί τα πρόσωπα να έχουν αλλάξει, όμως η αξία τους είναι εξίσου ζηλευτή. Σταθερή αξία και βασική ομοιότητα είναι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Επίσης, ένας πρωταγωνιστής του ’97, ο Μίλαν Τόμιτς, δεν… άλλαξε ιδιαίτερα. Απλά, αντί να φορά φανέλα και σορτσάκι, είναι πλέον βασικός συνεργάτης του Σέρβου τεχνικού. Αν μη τι άλλο, θα ξέρει τις απαιτήσεις και τη φιλοσοφία του κόουτς καλύτερα από τον καθένα, αφού τον έχει ζήσει και ως παίκτης.

Ας δούμε πιο αναλυτικά:

• Οι παίκτες: Το 1997 είχαμε 10 Έλληνες, οι μισοί όμως μπορεί να είχαν ελληνική υπηκοότητα, αλλά ήταν και Γιουγκοσλάβοι (όπως οι Τάρλατς και Τόμιτς) και Ρώσοι (όπως οι Αμανατίδης και Ζουρπένκο) ή και Κροάτες, όπως ο Νάκιτς. Είχαμε έναν Γερμανό, τον Γουέλπ και τρεις Αμερικανούς, τους Ρίβερς, Άντερσον και Γκρέι. Οι Έλληνες ήταν οι Φασούλας, Σιγάλας, Παπανικολάου, Μπακατσιάς και Γαλακτερός.

Το 2010, έχουμε 9 Έλληνες: Παπαλουκάς, Σπανούλης, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης, Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης, Γλυνιαδάκης, Κατσιβέλης και ένας ακόμα, ο Παπανικολάου και 5 κοινοτικούς: τον Σλοβένο Νεστέροβιτς και τους Σέρβους Κέσελ, Έρτσεγκ, Τεόντοσιτς και τον Ισραηλινό, Χαλπερίν. Επίσης, τον Αμερικάνο Λούκας και τον Αυστραλό Νίλσεν.

Ανά θέση:

Γκαρντ: Σιγάλας, Ρίβερς, Μπακατσιάς, Τόμιτς VS Σπανούλης, Πελεκάνος, Λούκας, Παπαλουκάς, Τεόντοσιτς.

Ο Ρίβερς, το μεγάλο όνομα που εύκολα ξεχώρισε από τα γκαρντ του Ολυμπιακού, καθώς έπαιξε και στα 23 ευρωπαϊκά παιχνίδια. Μαζί με τον Σιγάλα και τον Τόμιτς και με τη βοήθεια του Μπακατσιά συνέθεταν μια δυνατή περιφέρεια. Στο παρόν, έχουμε τρία μεγάλα ονόματα, τους έμπειρους σε triple crown, Παπαλουκά και Σπανούλη και τον Τεόντοσιτς, ο οποίος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της Εθνικής Σερβίας. Ο Πελεκάνος και ο Λούκας είναι ρολίστες που μπορούν να ξεκουράσουν και να βοηθήσουν παντού.

Φόργουντ: Τάρλατς, Νάκιτς, Άντερσον, Παπανικολάου, Γαλακτερός, Γκρέι Ζουρπένκο VS Νίλσεν, Κέσελ, Βασιλόπουλος, Παπανικολάου.

Οι Τάρλατς και Άντερσον με διψήφιο αριθμό πόντων (μ.ο. 13,2 και 11,8 αντίστοιχα) μαζί με Νάκιτς και Παπανικολάου ήταν οι πρωταγωνιστές στο επιθετικό κομμάτι. Οι Γαλακτερός και Γκρέι συνέβαλαν, ενώ ο Ζουρπένκο έπαιξε ένα μόνο παιχνίδι για ένα λεπτό, συνεπώς δεν πρόλαβε να κάνει κάτι. Φέτος όμως ο Νίλσεν και ο Κέσελ θα έχουν τα ηνία. Ο «μικρός» Παπανικολάου θα βάλει τη δική του πινελιά, ενώ θα «καρτερούμε μέρα-νύχτα» τη δριμύτερη επιστροφή του Βασιλόπουλου.

Σέντερ: Φασούλας, Γουέλπ, Αμανατίδης VS Έρτσεγκ, Νεστέροβιτς, Μπουρούσης, Μαυροκεφαλίδης, Γλυνιαδάκης.

Ο Φασούλας και ο Γουέλπ ήταν οι «κολοσσοί» της πειραϊκής ρακέτας. Ο Αμανατίδης στα δύο παιχνίδια, που αγωνίστηκε βοήθησε λίγο στα ριμπάουντ. Τρεις Έλληνες με τον Μπουρούση μπροστάρη στα δύσκολα, τον έμπειρο Νεστέροβιτς και τον Έρτσεγκ να πιάνει την ευκαιρία από τα μαλλιά φτιάχνουμε… σινικό τείχος!

• Προπονητικό τιμ: Head coach σαν το 1997, είναι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς! Οι συνεργάτες δεν είναι ίδιοι, αλλά… με Τόμιτς και το υπόλοιπο τιμ, όλα θα πάνε καλά, όπως τραγουδά και ο Χατζηγιάννης!

• Διοίκηση: Ομολογουμένως έχει αλλάξει. Έχει σημασία αν ιδιοκτήτης είναι ο Κόκκαλης ή οι αδελφοί Αγγελόπουλοι; Όλοι έχουν δώσει πολλά χρήματα, ακόμα και σήμερα που η οικονομική κρίση είναι το σλόγκαν της εποχής. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι όλοι τους έχουν τον ίδιο σκοπό: ο Ολυμπιακός να είναι πρώτος παντού!

www.katimagiko.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!