tromaktiko: Η συνταγή για το... διπλό

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Η συνταγή για το... διπλό



Το leoforos.gr αναλύει τα στοιχεία που πρέπει να κρατήσει, αλλά και αυτά που πρέπει να αλλάξει ο Παναθηναϊκός σε σχέση με το ματς κόντρα στην Ρούμπιν.



ΤΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ...

ΠΙΕΣΗ: Στα τελευταία 20 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου οι “πράσινοι” πίεσαν αρκετά για να πάρουν τη νίκη, φτάνοντας μία ανάσα απο το γκολ. Κάτι τέτοιο πρέπει να επαναλάβουν και την Κυριακή, με μεγαλύτερη διάρκεια φυσικά προκειμένου και να πετύχουν γκολ και να διασφαλίσουν το “τρίποντο”.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Η νίκη κόντρα στην Ρούμπιν Καζάν μπορεί να μην ήρθε, αλλά οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια ήταν συγκεντρωμένοι και στα 95 λεπτά του αγώνα. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και κόντρα στην ΑΕΚ, προκειμένου να έχουν το πρωτοβουλία των κινήσεων και να επιβάλουν τον ρυθμό τους.

ΠΑΘΟΣ: Ακόμη και στα διαστήματα που η Ρούμπιν είχε το πρώτο λόγο στο ματς της Τετάρτης, ήταν εμφανέστατο το πάθος των “πράσινων”. Έτρεχαν, πίεζαν και γενικώς έκαναν οτι περνάει απο τα... πόδια τους προκειμένου να βγουν νικητές. Ένα παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ, απαιτεί ανάλογη συμπεριφορά.

ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Η 4άδα στα μετόπισθεν κόντρα στους Ρώσους έκανε το καλύτερό της παιχνίδι, με πρώτο και καλύτερο φυσικά τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ. Επειδή “οι άμυνες δίνουν τα πρωταθλήματα και οι επιθέσεις κόβουν τα... εισιτήρια”, όπως λέει και το ποδοσφαιρικό ρητό, η απόδοση της οπισθοφυλακής του Παναθηναϊκού πρέπει να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.


ΤΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ...

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΣΙΣΕ: Στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού της Τετάρτης, οι μέσοι του Παναθηναϊκού και κυρίως οι Κατσουράνης και Καραγκούνης προσπαθούσαν να τροφοδοτήσουν τον Γάλλο επιθετικό με ψηλές μπαλιές. Αυτό αποτελούσε εύκολη λεία για τους αμυντικούς των Ρώσων και ο Σισέ έμεινε άσφαιρος. Μπορεί οι αμυντικοί της ΑΕΚ να είναι χαμηλότερου επιπέδου, αλλά η μπάλα στον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος πρέπει να πηγαίνει με κάθετες μπαλιές.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Ευκαιρίες, έστω και αν δεν ήταν κλασσικές, ο Παναθηναϊκός την Τετάρτη είχε. Δεδομένα λοιπόν θα έχει και την Κυριακή, μόνο που αυτή τη φορά πρέπει να τις εκμεταλλευτεί για να καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς.

ΣΥΝΟΧΗ ΓΡΑΜΜΩΝ: Κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο πρώτο δεκάλεπτο μετά την έξοδο των Καραγκούνη και Κατσουράνη, η μεσαία γραμμή των “πράσινων” ήταν αρκετά μακριά απο τον Σισέ, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να κερδίσουν χώρο και να αποβάλουν την πίεση του Παναθηναϊκού. Κόντρα στην ΑΕΚ αυτό δεν πρέπει να συμβεί... Οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια πρέπει απο το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να πιέζουν τους παίκτες της ΑΕΚ.

www.leoforos.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!