tromaktiko: Επαγγελματιες ρασοφοροι !

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Επαγγελματιες ρασοφοροι !



<< Ο Χριστός έδιωξε τους εμπόρους απ το ναό . Οι έμποροι όμως έγιναν πιο έξυπνοι και φόρεσαν ράσα >> Χ.Σαφριν . 
Οι δυο αυτές προτάσεις σε συνδυασμό με τα γεγονότα της εποχής μας , με έκαναν να μπω σε πολλές σκέψεις .
Θρησκεία σημαίνει η πίστη προς το υπερφυσικό . Η θρησκεία δίνει απαντήσεις για την ερμηνευση της σχέσης του ανθρώπινου είδους με το σύμπαν .
Χριστιανισμός ονομάζεται η θρησκευτική πίστη που αναγνωρίζει ως ιδρυτή τον Ιησού Χριστό . Ο χριστιανισμός βασίζεται σε τρία αξιώματα , την αγάπη , την μεταμέλεια , την συγγνώμη . Ως εδω καλά . . .
Βαφτίστηκα σχεδόν δυο χρονών ορθόδοξη χριστιανή χωρίς να εκφράσω γνώμη γι αυτό , απλά με άρπαξαν με λάδωσαν , με βούτηξαν στο νερό , με ονόμασαν Μαρία και το μαρτύριο δεν τελείωσε εκεί ...
Πέρασαν τα χρόνια και άρχισα να συνειδητοποιώ και να συνδέω πράγματα και γεγονότα , τότε έμαθα ότι η εκκλησία είναι το σπίτι του θεού , μέσα λειτουργούν κάτι κύριοι με μαύρες στολές και πολλά γένια , παπάδες τους λένε , για εμάς τότε ήταν απλά παππούληδες . Εμένα όμως με τρόμαζαν και καθόλου δεν μου θύμιζαν τον παππού μου παρά μόνο κακή έκδοση του αϊ Βασίλη .
Και τα χρόνια κύλησαν με καθημερινές προσευχές στο σχολείο και εξαναγκασμό να παραβρισκόμαστε σε καθιερωμένες γιορτές στην εκκλησία. .. Κάπου εκεί ήρθε και η εφηβεία . Θρησκευτικά το μάθημα του χαβαλέ , απειλές με απουσίες σε όποιον δεν ακλουθούσε στην εκκλησία και η τσιριχτή φωνή του δασκάλου << Γιατί δεν ήρθες στην προσευχή ? >> μεταξύ μας κάποιες φορές σκέφτηκα , ίσως αν πήγαινα καθημερινά και σήκωνα το χέρι μου για να την πω πρώτη , ίσως γινόμουν καλύτερη χριστιανή και συνάμα καλύτερος άνθρωπος . Λες ; Μπα . .
Άπειρες ερωτήσεις είχαν δημιουργηθεί στο μυαλό μου για τον Θεό , την θρησκεία και τον χριστιανισμό μα καμία σαφή απάντηση .
Πίστευε και μη ερεύνα μου είχε πει ένας παπάς κάποτε και μ αυτήν την φράση ως υποτιθέμενη απάντηση να μου βασανίζει το μυαλό ήρθε και η ενηλικίωση . . .
Και τότε είδα : Αρχιερείς να πλουτίζουν , να κάνουν περιούσιες , να τζογαρουν , να αγοράζουν μετοχές , να πέφτουν σε σκάνδαλα σεξουαλικής φύσεως , να είναι κάτοχοι ναρκωτικών .
Οι πατέρες της εκκλησίας είναι σιχαμερά "σκουλήκια" ... "Σκουλήκια" που είναι υπεύθυνα για την καταστροφή του ελληνικού πολιτισμού , για την απαγόρευση και παρεμπόδιση της ελληνικής παιδείας , για το κυνηγητό των επιστημών και της ιατρικής του μεσαίωνα . Τα εκατομμύρια των νεκρών από θρησκευτικούς πολέμους , για την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας . Για τον φανατισμό , τον μισογυνισμό , την καταπίεση , την αγραμματοσύνη και την αμορφωσιά των πιστών ...
Πιστεύω στον θεό γιατί ο άνθρωπος διακατέχεται απ αυτήν την ανάγκη , σίγουρα όμως τα πιστεύω μου δεν έχουν κανένα κοινό στοιχείο με αυτά που πλασάρουν οι επαγγελματίες ρασοφόροι !
Αυτό που κάποτε ακούγονταν απ τα στόματα των ελλήνων περήφανα <<ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ >>, στα δικά μου σημερινά αυτιά ακούγεται κρύο ανέκδοτο . . .

www.e-protasi.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!