tromaktiko: Απάντηση στο "Ο καθένας τόν Φ.Π.Α. του"

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Απάντηση στο "Ο καθένας τόν Φ.Π.Α. του"



Διάβασα την εξής ανάρτηση πριν απο λίγο http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_2264.html  και έχω να απαντήσω το εξής:

Και αυτό το σύστημα έχει τρύπα. Και μάλιστα μεγάλη. Οταν ο πελάτης πάει με την υποτιθέμενη ηλεκτρονική κάρτα στο τάδε μαγαζί και ζητήσει ένα αγαθό είναι πολύ απλό για τον έμπορο να του το δώσει στην τιμή προ ΦΠΑ να μην κόψει απόδειξη και να μην χρεώσει την κάρτα. Ο πελάτης είναι ευχαριστημένος γιατί δεν χρεώθηκε η κάρτα του με το 23% των αγορών του και ο έμπορος μπορεί να γλυτώσει τον φόρο εισοδήματος που αναλογεί στην συγκεκριμένη πώληση. Απλά μεταφέρεται η "κλοπή" του ΦΠΑ από τον έμπορο στον καταναλωτή. Απλό δεν είναι??
Το θέμα είναι ότι εκτός του ότι πρέπει να αποκτήσει όλος ο κόσμος φορολογική συνείδηση να θέτει και το κράτος λογικούς φόρους και τέλη. Παράδειγμα η Κύπρος. Σε γνωστό μου άτομο συνηθισμένο στο Ελληνικό καθεστώς, συνέβει το εξής στη μεγαλόνησο. Οταν θέλησε να αγοράσει ηλεκτρονικό είδος μεγάλης σχετικά αξίας, ζήτησε να μην του κόψουν απόδειξη για να μην πληρώσει τον εκεί ΦΠΑ. Η απάντηση του εμπορου ήταν αποστομοτική: "Γιατί να το κάνω αυτό? Αφού το κράτος με φορολογεί ελάχιστα και αυτά που δίνω μου επιστρέφονται με διάφορους τρόπους πίσω!" Νομίζετε ότι το ίδιο συμβαίνει και στο Ελλαδιστάν???

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!