tromaktiko: Οι ενστάσεις του Βενιζέλου

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Οι ενστάσεις του Βενιζέλου



Σε πυρετό ζυμώσεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται η συζήτηση για το κατά πόσο η κυβερνητική πλειοψηφία θα επιλέξει να προχωρήσει...
στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, όπως προανήγγειλε πρόσφατα ο Γιώργος Παπανδρέου, και το ποια μορφή θα έχει αυτή η Επιτροπή, όπως και το περιεχόμενο της έκτασης των ερευνών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του statesmen.gr, σημαντικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και κορυφαίοι υπουργοί, έχουν εκφράσει τις σοβαρές εντάσεις έως και διαφωνίες τους ορισμένοι, εκτιμώντας ότι στην παρούσα χρονική συγκυρία, μια τέτοια πρωτοβουλία δεν θα διευκόλυνε τους πολιτικούς σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για τους δύσκολους μήνες που ακολουθούν, και ενώ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την Κομισιόν, για την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009, από το 13% στο 15%.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να είναι εκείνος που διακατέχεται από τους σοβαρότερους προβληματισμούς, έχοντας ζήσει στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου στα δύσκολα χρόνια του Ειδικού Δικαστηρίου για το σκάνδαλο Κοσκωτά, και συνεκτιμώντας ότι η διερεύνηση των ευθυνών για την οικονομία θα ανοίξει αγιάτρευτο μέτωπο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, όπως φάνηκε και από την έντονη αντίδραση του Κώστα Σημίτη, στις πληροφορίες που ήθελαν την Εξεταστική Επιτροπή να φτάνει μέχρι και τα χρόνια της δικής του διακυβέρνησης, προ της εισόδου στην ΟΝΕ.

Εκτός από τον Ευάγγελο Βενιζέλο όμως, κι άλλα σημαίνοντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους, ακόμη και δημοσίως. Η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Δημήτρης Ρέππας, η Λούκα Κατσέλη, ο Γιώργος Φλωρίδης και η Βάσω Παπανδρέου περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε εκείνους που δεν συμφωνούν με τη στρατηγική την οποία έχει χαράξει το Μέγαρο Μαξίμου, εμπνευστές της οποίας θεωρούνται οι «διόσκουροι» Γιάννης Ραγκούσης και Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

http://www.statesmen.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!