tromaktiko: Διακαής πόθος των Ευρυτάνων η σιδηροδρομική σύνδεση του νομού με το υπόλοιπο δίκτυο

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Διακαής πόθος των Ευρυτάνων η σιδηροδρομική σύνδεση του νομού με το υπόλοιπο δίκτυο



Εννέα δεκαετίες πέρασαν από τότε που οι Ευρυτάνες πίστεψαν σε ένα όραμα, την σύνδεση της περιοχής τους με το σιδηροδρομικό δίκτυο και την Δυτική Ελλάδα, ένα αίτημα που εξακολουθούν και σήμερα να κρατούν ζωντανό, πιστεύοντας ότι αυτό το σημαντικό έργο για τον νόμο τους μπορεί να πάρει σάρκα και οστά και να συμβάλει αποφασιστικά στην οικονομική ανάπτυξη της Ευρυτανίας και να την βγάλει από την απομόνωση και την στασιμότητα της.
 Φορείς του Νομού έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου προκείμενου να πείσουν την Πολιτεία για την αναγκαιότητα πραγματοποίησης αυτού του έργου, διοργανώνοντας ημερίδες και προβάλλοντας μέσα από τα Μέσα Επικοινωνίας το δίκαιο του αιτήματος τους.

Οι φίλοι του σιδηροδρόμου Ευρυτανίας
Σημαντική είναι η πρόσφορα και το έργο του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου Νομού Ευρυτανίας στην προσπάθεια ανάδειξης της σημαντικότητας του έργου κατασκευής της σιδηροδρομικής σύνδεση του νομού με το υπόλοιπο δίκτυο και την Δυτική Ελλάδα. Πρωτεργάτης σε αυτήν την προσπάθεια είναι ο πρόεδρο του συλλόγου κ. Γιώργος Κουκούτσης ο οποίος μαζί με τους άλλους φορείς της περιοχής δίνει την δική του μάχη για την υλοποίηση αυτό του μεγάλου έργου που είναι όραμα όλων των Ευρυτάνων. « Η Ρούμελη χρειάζεται το δικό της σιδηροδρομικό δίκτυο που θα ενώνει τα λιμάνια της Στυλίδας και του Αστακού» υπογράμμισε ο κ. Κουκούτσης.


http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!