tromaktiko: «Μήπως στην Αστυνομία βλέπουμε το δέντρο αλλά δεν βλέπουμε το δάσος;»

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

«Μήπως στην Αστυνομία βλέπουμε το δέντρο αλλά δεν βλέπουμε το δάσος;»



Αφορμή για τις σκέψεις μου αυτές – που θέλησα να τις δημοσιοποιήσω μέσα από το blog σας, ελπίζοντας ότι αυτό θα γίνει – στάθηκε η άποψη θέση ενός συναδέλφου μου του Αντιπροέδρου Ε.Α.Υ.Ν. Κιλκίς, ο οποίος μέσα από την έκδοση «ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ» της Π.Ο.Α.Σ.Υ. Σεπτέμβριος 2010 Τέυχος 47 σελίδα 15,τίτλο «Απαιτούμε για να μην χαθούμε» ,
(http://www.poasy.gr/periodiko.htm) που μεταξύ άλλων αναφέρεται στο ωράριο που έχουμε εμείς οι Αστυνομικοί.

Καταρχήν θέλω να διευκρινίσω ότι δεν διαφωνώ καθόλου με τα αναγραφόμενα, οι ενστάσεις μου είναι αλλού.
Αναφέρει λοιπόν ο συντάκτης αυτού του άρθρου ότι εμείς οι Αστυνομικοί δουλεύουμε Σαββατοκύριακα, γιορτές και γενικά όλες τις αργίες. Ναι, αλλά ΠΟΣΟΙ από εμάς το κάνουν αυτό;
Η πραγματική κατάσταση λοιπόν είναι ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό Αστυνομικών απασχολούνται όπως ένας κανονικός δημόσιος υπάλληλος. Δευτέρα με Παρασκευή πρωί και λίγες ώρες πρωινές το Σαββάτο(και αυτή είναι η μόνη διαφορά με τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους).
Όταν εντός της Αστυνομίας υπάρχουν υπηρεσίες (ΕΚΔΟΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ, ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ, ΕΠΙΔΟΣΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΩΝ,ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ και πολλές άλλες) που δεν αφορούν το πραγματικό της έργο φυσιολογικό είναι και οι Αστυνομικοί που υπηρετούν σε αυτές να έχουν και ανάλογο ωράριο, και πολλές φορές γίνεται κίνητρο το να υπηρετήσεις σε τέτοιου είδους υπηρεσίες.
Το περιβόητο POLICE ON LINE που πραγματικά έχει αλλάξει την Αστυνομία, δυστυχώς (και αυτό είναι δυσκολονόητο) έχει προσθέσει και άλλους Αστυνομικούς μέσα σε γραφεία με αποτέλεσμα την μείωση της αστυνόμευσης ειδικότερα σε υπηρεσίες της περιφέρειας.
Κλείνοντας θα ήθελα να απαντήσω σε δύο ερωτήσεις που σίγουρα θα τεθούν από αναγνώστες σας:

1)Γιατί αυτά δεν τα λέω στην ηγεσία μου ή στους συνδικαλιστές μου;
Η Αστυνομία δεν είναι η υπηρεσία που ζητάει την γνώμη των υπαλλήλων της γιατί έχει ουσιαστικά «στρατιωτική δομή».
Και όσο για τους συνδικαλιστές …. Οι καιροί είναι περίεργοι και πολύ εύκολα μπορείς να χαρακτηριστείς «πολέμιος του συνδικαλισμού»

2)Αν προτείνω κάτι για να λυθεί αυτό το πρόβλημα;
Πρόσληψη πολιτικών υπαλλήλων για τις θέσεις αυτές έτσι ώστε οι Αστυνομικοί να κάνουν αυτό για το οποίο είναι προορισμένοι, αλλά και να βρεθούν θέσεις εργασίας ειδικά στην περιφέρεια που υποφέρει.

«Συνήγορος του διαβόλου» (πιστεύω κατανοητό γιατί υπογράφω έτσι)
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!