tromaktiko: Για την παρατήρηση του Σκαρμούτσου για τα σαλιγκάρια.

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Για την παρατήρηση του Σκαρμούτσου για τα σαλιγκάρια.



Να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν εγκαλούμε κάποιον και ιδίως ένα γνώστη του αντικειμένου. Ο σεφ Σκαρμούτσος είπε ότι δεν δοκιμάζει τα σαλιγκάρια του διαγωνιζόμενου όχι γιατί τα μάζεψε το χειμώνα, αλλά γιατί ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ενώ αυτά ήταν κλειστά, το μόνο που έκανε ήταν να τα πλύνει.
Δηλαδή δεν διαπίστωσε με κανένα τρόπο ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΨΟΦΙΑ. Και μετά πήγε και τα μαγείρεψε, βάζοντας μυρωδικά και ξύδι, καλύπτοντας έτσι και την τυχόν δυσοσμία από τα ψόφια. Κάπως έτσι γίνονται οι δηλητηριάσεις στα εστιατόρια σε σαλιγκάρια, μύδια και άλλα τέτοια όμοια.

Προσοχή λοιπόν. Αν δεν ξέρουμε, τότε ούτε τα μαγειρεύουμε, αλλά ούτε λέμε και τη γνώμη μας, κατηγορώντας αυτούς που ξέρουν.
Κάποια στιγμή στην Ελλάδα πρέπει να σταματήσουν οι προχειρότητες και να προχωρήσουμε μπροστά με τους ειδικούς κι όχι να είμαστε 11.000.000 γιατροί, 11.000.000 δικηγόροι, 11.000.000 συνταγματολόγοι, 11.000.000 μηχανικοί, 11.000.000 σεφ, κλπ. Έτσι δεν πάμε μπροστά. Πρέπει να ακούμε κάποιον και να λέμε: αυτός που μιλάει ποιός είναι και σε τι είναι ειδικός;

ANAΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!