tromaktiko: Συμβουλεύεται τους Ινδούς το Λονδίνο

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Συμβουλεύεται τους Ινδούς το Λονδίνο



Η Ινδία δέχθηκε αρνητικές κριτικές πριν καν αρχίσουν οι Αγώνες Κοινοπολιτείας, ωστόσο η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου βρίσκεται στη χώρα για να «πάρει» ό,τι καλύτερο μπορεί.


Το Νέο Δελχί συνεχίζει να δίνει εξετάσεις λίγες μόλις ώρες πριν ανοίξει η αυλαία της διοργάνωσης την Κυριακή (3/10). Από οργανωτικής πλευράς οι Ινδοί δεν απέσπασαν και τα καλύτερα σχόλια, προσπαθούν όμως να σώσουν την τελευταία στιγμή την παρτίδα ευελπιστώντας ότι οι αγώνες θα στεφθούν με επιτυχία στο αγωνιστικό τους κομμάτι και το βασικότερο, ότι δεν θα… ανοίξει μύτη.

Περίπου 100.000 στρατιώτες από τα σώματα ασφαλείας έχουν επιστρατευθεί για τις επόμενες 10 μέρες που θα διαρκέσουν οι αγώνες, με τον επικεφαλής Γκοπάλ Κρίσνα Πιλάι να εγγυάται για την ασφάλεια όλων. Και μπορεί κάποιοι από τους αστέρες του παγκόσμιου κλασικού αθλητισμού να απέφυγαν το ταξίδι προς την Ινδία, κυρίως Βρετανοί και Αυστραλοί, όμως η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012 είναι στο Νέο Δελχί.

Σκοπός της επίσκεψης των μελών της είναι να δουν πώς λειτουργεί το σύστημα ασφαλείας, ποια ακριβώς μέτρα έχουν παρθεί και να συμβουλευτούν τους ειδικούς, δύο σχεδόν χρόνια πριν από το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού στη βρετανική πρωτεύουσα.

Πάντως, οι κυβερνήσεις των συμμετεχόντων κρατών εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία εφιστώντας την προσοχή στους πολίτες τους για πιθανή τρομοκρατική επίθεση στο Νέο Δελχί κατά τη διάρκεια των αγώνων.

www.gazzetta.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!