tromaktiko: Σχόλιο στο "μεταπτυχιακό στη Δημόσια υγεία"

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Σχόλιο στο "μεταπτυχιακό στη Δημόσια υγεία"



Διαβαζοντας την αρχικη αναρτηση της φοιτητριας της Ε.Σ.Δ.Υ. & στη συνεχεια την απαντηση φοιτητη μεταπτυχιακου στο εξωτερικο ( http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_8412.html#more) θα συμφωνησω με την 2η αναρτηση σε οτι αφορα στην παροχη βιβλιων.
Εχοντας εμπειρια απο μεταπτυχιακα στην Οξφορδη θελω να αναφερω τα ακολουθα:
1. Βιβλια δεν χορηγουνταν. Προτεινονταν τιτλοι για δαβασμα, που υπηρχαν στη βιβλιοθηκη του πανεπιστημιου. Για τιτλους, που δεν υπηρχαν ειτε παλιοι ειτε νεοι, συμπληρωναμε μια απλη φορμα. Τη διναμε στον καθηγητη και γινοταν παραγγελια για βιβλιοθηκη. Μαθαναμε για αγορα μεσω του σαιτ της βιβλιοθηκης.
2. Προσβαση σε βασεις δεδομενων. Περα απο του Πανεπστημιου υπηρχε προσβαση & και στη βαση της Βιβλιοθηκης της Αγγλιας αλλα και σε διεθνη βάση σχετική με το αντικείμενο.
Οταν στο πλαισιο καποιας εργασιας και οχι μονο χρειαζομασταν υλικο και δεν υπηρχε το βιβλιο η καποιο αλλο συγγραμμα, τοτε μια απλη αιτηση στη βιβλιοθηκη με τιτλο, σελιδες  & λοιπα στοιχεια και ο/η βιβλιοθηονομος εκανε παραγγελια και ειχαμε μετα απο λιγες μερες σε φωτοτυπια το υλικο απο αλλη βιβλιοθηκη/πηγη.
3. Αναλωσιμο υλικο κλπ. Στην αρχη ο καθηγητης μας συστηνε στην υπευθυνη γραμματειας του Τμηματος & στη συνεχεια, απλα μπαναμε στο χωρο με υλικα (στυλο, μπλο, κολλες Α4, μαρκαδοροι, ντοσιε, κουτια αρχειοθετησης κλπ) & παιρναμε οτι χρειαζομασταν. Αν ελειπε  η δεν υπηρχε κατι απλα το ζητουσαμε και το εφερναν. Φυσικα μιλαμε για σωστη χρηση οχι λαμογιες. Ακομη για φωτοτυπιες ειχαμε δωρεαν γεμισμα της καρτας, που χρησιμοποιουσαμε στα μηχανηματα.
Οταν ρωτησα τον καθηγητη γι ολα τα παραπανω μου ειπε πως γι αυτο υπαρχουν τα διδακτρα, για να προσφερουν και αυτες τις υπηρεσιες και οχι μονο ως αμοιβη του Πανεπιστημιου.
Φυσικα υπηρξε και βοηθεια στα εξοδα μετακινησης με αεροπλανο για διεξαγωγη ερευνας σε αλλη χωρα.
Οποτε κατανοω την απαντηση του/ης φιλου/ης απο εξωτερικο & εχει δικαιο για συγγραμματα αλλα ειμαι με το μερος του/ης φιλου/ης απο ΕΣΔΥ, που δεν θα πρεπει να "κολλα" στα βιβλια αλλα στο να εχουν προσβαση σε υλικο, ανεση ετυπωσεων κλπ κλπ. Γνωρζοντας το τι γινεται με τα μεταπτυχιακα στην Ελλαδα πιστευω πως ζητουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ σε σχεση με τι προσφερουν!!!!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!