tromaktiko: Απαντησεις στο "Ακόμα αναρωτιούνται τι να ψηφίσουν;;"

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Απαντησεις στο "Ακόμα αναρωτιούνται τι να ψηφίσουν;;"



Θα ήθελα να απαντήσω στον φίλο που δημοσίευσε αυτό..: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_3330.html

Φίλε μου δυστυχώς όλοι έχετε πέσει στην ίδια παγίδα! ΑΝ είναι δυνατόν να προτείνεις να ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ! αυτό περιμένουν όλα τα λαμογια!
Να μην ψηφιζουν οσο το δυνατον περισσοτεροι..ειναι ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 3 ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ. Αν δεν ψηφισουμε εμεις που καταλαβαινουμε την κατασταση, εστω και μερικως, ποιος θα ψηφίσει αγαπητε? Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ που ψηφιζει τα ιδια και τα ιδια, το κομμα του οπως ειπες. Τωρα το τι να ψηφίσουμε ειναι η σωστη ερωτηση.. που δεν γνωριζω δυστυχως την απαντηση και δεν την γνωριζω γιατι μας εχουν κανει να απεχουμε απο τα κοινα η να συμμετέχουμε με "ηλίθιο" τροπο, εμεις οι πολιτες.. 2 οικογενεις πανε την Ελλαδιτσα πανω κατω εδω και τοσα χρονια. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΖΟΜΑΣΤΕ. αλλα.. ολοι λενε. δεν βαριεσαι
Ειμαι 20 χρονων και σπουδαζω στο εξωτερικο.. εδω ειναι χειροτερα, εδω ακουω κι αλλα πραγματα για την Ελλαδα που δεν ακουγονται εκει, εδω δεν υπαρχουν παραταξεις κομματικες στις σχολες, δεν υπαρχει η πορωση και η πολωση του κοσμου απο το πανεπιστημιο, και ομως φαντασου ειναι χειροτερα.. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ τωρα που ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΑΚΟΜΑ. τουλαχιστον τωρα στις δημοτικες ας ψηφησουμε ανεξαρτητα απο το κομμα, ας ψηφησουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

----------------------------------

Ωραία τα λέει ο συγγραφέας του κειμένου. Σχεδόν με έπεισε για τη λογική της πρότασης του. Όμως στηρίζει το επιχείρημα του σε κάτι που δεν θυμάται, δηλαδύ το ποσοστό που απαιτείται για την αυτονομία των Λευκών. Κρίμα που δεν φρόντισε να μάθει για να το πει και σε μας. Ισχύει πράγματι αυτό που λέει και πιο είναι το ποσοστό που απαιτείται;


Μερικές παρατηρήσεις ακόμα:

1. Ο ΣΥΝ (με τα καλά και τα κακά του και τη συνεχή φαγομάρα των στελεχών του) δεν μπορεί να ταυτίζεται με το ΚΚΕ και οι ψηφοφόροι του δεν είναι κουμουνιστές.

2. Ψήφος στο ΚΚΕ ή ΛΑΟΣ δεν είναι χαμένη. Και "κουμουνιστής" να γίνω και "ακροδεξιός" να γίνω, ό,τι μου ταιρίαζει, αν πιστεύω ότι η αύξηση του ποσοστού τους θα περιορίσει την κυριαρχία των δύο μεγάλων κομάτων. Για τη Δημοκρατία μας τα δύο ακραία κόματα είναι σίγουρα χρήσιμα.

Η πρόταση μου είναι:

Στις Δημοτικές εκλογές να πάμε να ψηφίσομε αυτόν που θεωρούμε καλλίτερο, ανεξαρτήτως κόματος, για τη θέση που διεκδικεί. Για τις Βουλευτικές ας αποφασίσομε όταν έρθει η ώρα. Πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει μέχρι τότε.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
 
-----------------------------------------
 
Κανένας δεν πρέπει να ψηφίσει λευκό (σε απάντηση του φίλου στο http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_6497.html). Το λευκό είναι άλλη μια παγίδα στο μεγάλο κύμα αποχής που φαίνεται ότι θα έχουμε στις προσεχείς εκλογές και μας το πλασάρουν οι μεγαλοαλήτες των ΜΜΕ (http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_8565.html). Ψηφίζοντας λευκό δίνουμε την ψήφο μας στο πρώτο κόμμα άρα ευκολότερη εκλογική νίκη. ΑΚΥΡΟ πρεπει να ψηφίσουμε εάν θέλουμε τον κ. Κανένα. Πρέπει να τους στείλουμÎ! µ όλους την δεύτερη Κυριακή μπας και ταρακουνηθούν λίγο από τους θρόνους τους. Αυτοί είναι οι πραγματικοί αργόσχολοι που το μόνο που ξέρουν είναι να μας τ΄ αρπάζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Άι σιχτίρ...
 
Αναγνώστης
 
----------------------------------------
 
…Τα άκυρα και τα λευκά ψηφοδέλτια, δεν αριθμούνται ούτε καταγράφονται στους πίνακες διαλογής,


Επισημαίνεται επίσης ότι, τα λευκά ψηφοδέλτια δεν προσμετρούνται στα έγκυρα (άρθρο 98 παρ.8 του Π.Δ. 96/2007).
http://www.ypes.gr/ypes_po/detail.asp?docid=1716

Αναγνώστης

---------------------------------------
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!