tromaktiko: Πλατεία Θεάτρου: Από την εγκατάλειψη στην ανάδειξη

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Πλατεία Θεάτρου: Από την εγκατάλειψη στην ανάδειξη



Έμφαση στο πράσινο και στη δυνατότητα χρήσης της Πλατείας Θεάτρου απ΄ όλες τις ηλικιακές ομάδες δίνει η αρχιτεκτονική πρόταση, που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό για την ανάπλαση της Πλατείας.
Στο Ιστορικό Κέντρο, πίσω από το Δημαρχείο - στην πιο βεβαρημένη ίσως περιοχή όσον αφορά θέματα χρήσεων γης, στέγασης μεταναστών, διατηρητέων κτηρίων υπό εγκατάλειψη αλλά και αρχομένων φαινομένων γκετοποίησης κ.λπ. - προωθείται Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Ιδεών για την ανάπλαση της Πλατείας Θεάτρου αλλά και την μετατροπή οδών που καταλήγουν σε αυτήν σε έναν ευχάριστο πεζοδρομημένο δημόσιο χώρο.

Στόχος η δημιουργία ενός δημόσιου χώρου που θα δώσει νέο στίγμα για την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης με την δραστήρια συμμετοχή κατοίκων, εμπόρων αλλά και άλλων επιχειρηματιών της περιοχής. Ο δημόσιος αυτός χώρος πρέπει να καταστεί ζωντανός όλο το 24ωρο και φιλικός τόσο στον κάτοικο όσο και στον επισκέπτη.
Ο διαγωνισμός είναι απόρροια των ρεπορτάζ που έκανε για μήνες ο ΣΚΑΪ, καταδεικνύοντας την υποβάθμιση της περιοχής και ζητώντας τη λήψη μέτρων.
Το βραβείο κέρδισε το αρχιτεκτονικό γραφείο "΄Εντασις" με αρχιτέκτονες τον Ματθαίο Παπαβασιλείου και την Βαλεντίνα Καρβουτζή.
www.skai.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!