tromaktiko: Περί κράνους απάντηση στην απάντηση!

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Περί κράνους απάντηση στην απάντηση!



Αγαπητή αναγνώστρια μάλλον δεν καταλαβαίνεις ακόμα αυτό που λέω. Στο ξαναλέω λοιπών πως μιλάω για την κοινωνική διάκριση γνωστών/άγνωστων/φίλων/πολιτικών κλπ. Για διαφθορά με λίγα λόγια.
Την προηγούμενη δημοσίευση μου συνόδευαν κάποια ερωτήματα στο τέλος που δεν μπήκες στον κόπο να αναλύσεις και να απαντήσεις:
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_3082.html
Δεν πειράζει. Συνεχίζεις να εκφράζεις κάποια επιχειρήματα τα οποία δεν στέκουνε και πάρα πολύ, θα σου απαντήσω εγώ σε αυτά, με όλο το σεβασμό στην ευαισθησία που δείχνεις επί του θέματος στο πρόβλημά μου.
Στο μάτι μου μπορεί να μπει κάτι και φορώντας κράνος, μιας και όλα τα κράνη έχουνε πτυσσόμενη ζελατίνα στο μπροστινό μέρος που μπορεί όποιος δικυκλιστής επιθυμεί να έχει ανοιχτή ενώ οδηγεί και καθόλα νόμιμα. Όποτε ο ισχυρισμός σου πως "φοράτε κράνος για να μην μπει τίποτα στο μάτι σας" καταρρέει.
Δεύτερων, συμφωνώ (όπως ήδη έχω προαναφέρει) ότι μπορεί να μου επιφέρει μεγάλη ζημιά η πτώση και ακόλουθη σύγκρουση του κρανίου μου που δεν θα προστατεύετε από το κράνος, αλλά το ίδιο μπορεί να συμβεί και με την απροστάτευτη σπονδυλική μου στήλη που σε ενδεχόμενη πτώση/σύγκρουση είναι παντελώς εκτεθειμένη σε 95%+ τον δικυκλιστών που δεν φοράνε ειδικό μπουφάν που να προστατεύει και να στηρίζει την σπονδυλική στήλη και που ο νόμος δεν επιβάλει την κατοχή και χρήση του.
Συγκρίνεις το ποτό με το κράνος και τη ζώνη, πράγματα που δεν έχουνε καμία σχέση μεταξύ τους. Ένας μεθυσμένος οδηγός μπορεί να προκαλέσει ατύχημα. Ένας οδηγός που δεν φοράει κράνος ή ζώνη πως ακριβός μπορεί να προκαλέσει ατύχημα; Και μην μου πεις από σφήγκα/κουνούπι στο μάτι κλπ. γιατί θα σε παραπέμψω ξανά στην απάντηση περί ζελατίνας που σου έδωσα λίγο ποίο πάνω.
Και ξαναλέω, ναι, το κράνος σώζει ζωές, πρέπει να το φοράμε, αλλά όχι να το επιβάλουμε και μάλιστα με τόσο αυστηρές χρεώσεις πόντων. Είναι η άποψη μου. Την εμπειρία μου την έστειλα για δημοσίευση για να τονίσω το γεγονός της διαφθοράς και διάκρισης και όχι τόσο για να έχω μία "διαμάχη" σχετικά με την χρησιμότητα του κράνους ή όχι. Δεν μπορώ να το γνωρίζω, αλλά πιστεύω πώς ο αριθμός των οδηγών που έχουνε γλιτώσει τα διπλώματα τους από το point system του Υπουργείου Μεταφορών βάζοντάς τον γνωστό/φίλο βουλευτή/πολιτικό/αξιωματικό να κάνει τις απαραίτητες ενέργειές, είναι πολύ μεγάλος! Αν εσύ ακόμα επιμένεις να μην βλέπεις το νόημα των όσων προσπαθώ να αναδείξω, τότε λυπάμαι. Μπορεί και εγώ να μην τα παρουσιάζω σωστά αυτά που θέλω να εκφράσω.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!