tromaktiko: Απέρριψε γραπτό υπόμνημα του πρώην γγ του ΥΠΟΙΚ η Εξεταστική για τα ομόλογα

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Απέρριψε γραπτό υπόμνημα του πρώην γγ του ΥΠΟΙΚ η Εξεταστική για τα ομόλογα



Ο Χρήστος Πρωτόπαπας
Γραπτό υπόμνημα, το οποίο ωστόσο δεν έγινε δεκτό από την Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων, κατέθεσε ο πρώην γενικός γραμματέας του...
 υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Κουρής.
Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Χρήστος Πρωτόπαπας απέστειλε επιστολή προς τον κ. Κουρή και τού μετέφερε την ομόφωνη απόφαση των μελών της ότι θα πρέπει να έρθει και να καταθέσει αυτοπροσώπως και ότι, αν αρνηθεί, θα ασκηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Στο εννεασέλιδο υπόμνημά του ο κ. Κουρής αιτιολόγησε την απόφασή του να μην καταθέσει αυτοπροσώπως, έπειτα από όσα διαδραματίζονται στις συνεδριάσεις της Επιτροπής και με τα οποία δεν συμφωνεί.

«Δεν δέχομαι ως μάρτυρας να υποβληθώ σε απειλές και εκφοβισμούς», «προσβολές», «τρομοκρατία και απαράδεκτες ύβρεις», «χονδροειδή διαστρέβλωση της αλήθειας», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Κουρής, επικαλούμενος περιπτώσεις μαρτύρων που κατέθεσαν στην Εξεταστική Επιτροπή.

Παράλληλα, ο κ. Κουρής αφού κάνει λόγο για «προειλημμένη απόφαση», υπογραμμίζει: «Εσείς επιμένετε να κατηγορείτε και να εμπλέκετε με οποιοδήποτε τέχνασμα το υπουργείο Οικονομικών, βασίζοντας τη συλλογιστική σας πάνω σε μια μόνο έκθεση, η οποία μάλιστα γράφτηκε ερήμην των όσων μπορούσα να καταθέσω εγώ στον κ. Ζορμπά».

Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών συμπληρώνει: «Διαπιστώνω τελικά ότι όσα άτομα από το ΓΛΚ και τον ΟΔΔΗΧ ήλθαν να καταθέσουν για να σας ενημερώσουν, τους αντιμετωπίσατε εχθρικά, απαξιωτικά και με μειωτικούς χαρακτηρισμούς».


in.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!