tromaktiko: Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε



Ο Πρωθυπουργός σήμερα εξήγγειλε ότι οι όποιες νέες περικοπές θα αφορούν στον Δημόσιο τομέα σκορπίζοντας ρίγη ανακούφισης στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Ας το δούμε.
Είμαι εκπαιδευτικός με 15 χρόνια προϋπηρεσία , ένα μεταπτυχιακό, τρείς πιστοποιημένες ξένες γλώσσες και πιστοποίηση χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Αμείβομαι με 1.200 ευρώ καθαρά το μήνα, φορολογούμαι με κλίμακα 38% και αποδίδω ετησίως φόρους περίπου 3000 ευρώ στο κράτος , οι οποίοι μάλιστα προκρατούνται, μηνιαίως, από το μισθό μου.Σημειώνω ότι δεν έχω καμμία έγγεια ιδιοκτησία, ζω στο ενοίκιο και για να σας προλάβω δεν κάνω ιδιαίτερα.
Ο υπέρογκος μισθός μου προβλέπεται μετά την πλήρη περικοπή των επιδομάτων μας , όπως εντέχνως αλλά και επισήμως διαχέεται, να κατέβει στα 850 καθαρά.
Θα μου πείτε τί σας νοιάζει εσάς. Για να δούμε...
Πρώτα απ΄όλα με το νέο μου μισθό τα ετήσια έσοδά μου θα φτάσουν τις 12.000 ευρώ, άρα στο αφορολόγητο, οπότε και δεν θα πληρώνω φόρο πλέον.
Δεύτερον,οι μηνιαίες μου κρατήσεις, συνταξιοδοτικές, ασφαλιστικές κ.λ.π. θα ελαχιστοποιηθούν, μιας και είναι ανάλογες του μισθού, άρα οι συνταξιούχοι του Δημοσίου δεν θα μπορούν να λαμβάνουν τις συντάξεις τους,τις οποίες πιά θα χρηματοδοτείτε εξ ολοκλήρου όλοι εσεις οι υπόλοιποι μέσω του προυπολογισμού.
Επίσης επειδή αυτά τα λεφτά δεν θα μου φτάνουν για να ζήσω , θα βγω και γω στην μαύρη αγορά εργασίας(ιδιαίτερα κ.λ.π.),με όποιες συνέπειες θα έχει αυτό για τα έσοδα του κράτους.
Τέλος θα καταργήσω την οποιαδήποτα μορφή κατανάλωσης , περικόπτωντας εντελώς τις αγορές μου από οποιασδήποτε μορφής εμπορικό κατάστημα.
Λαβόντος υπόψην του γεγονότος ότι όλα τα παραπάνω δεν θα τα κάνω μόνον εγώ αλλά 600.000 δημόσιοι υπάλληλοι αντιλαμβάνεστε πόσες εκ των ιδιωτικών επιχειρήσεων θα μείνουν ανοικτές με όποιες συνέπειες αυτό θα έχει για τις θέσεις εργασίας εκεί.
θα μου πείτε αυτά δεν τα ξέρει ο ΓΑΠ;Προφανώς και ναι,αλλά οι εντολές του είναι να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα με μεροκάματα Κίνας.
Καλή τύχη σε όλους μας και μην ξεχάσετε να γυρίσετε πλευρό κοιμισμένοι συμπατριώτες μου.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!