tromaktiko: Ο «Ματσέτε» των Ίθαν Μανίκις και Ρ.Ροντρίγκεζ στο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ο «Ματσέτε» των Ίθαν Μανίκις και Ρ.Ροντρίγκεζ στο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου



Ο Ντάνι Τρέχο ερμηνεύει τον Ματσέτε
Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου στις 00:00 το βράδυ το 23ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, παρουσιάζει στον...

 κινηματογράφο Απόλλων Cinemax Class, σε πρώτη προβολή την απολαυστική περιπέτεια των Ίθαν Μανίκις και Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ με τον Ντάνι Τρέχο στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ξεφεύγοντας οριακά από το θάνατο μετά από μία αναμέτρηση με τον περιβόητο Μεξικανό βαρόνο των ναρκωτικών Τόρες (Στήβεν Σιγκάλ), ο Ματσέτε (Ντάνι Τρέχο) οδηγείται στο Τέξας για να εξαφανίσει τα ίχνη του και να ξεχάσει το τραγικό παρελθόν του. Εκεί όμως μπλέκεται σε μία απίστευτη συνωμοσία και καταλήγει καταζητούμενος. Ο Ματσέτε θα προσπαθήσει να «καθαρίσει» το όνομά του και να εκδικηθεί, με τη βοήθεια της Λους (Μισέλ Ροντρίγκεζ) και του ιερέα Πάντρε (Τσιτς Μαρίν). Θα πρέπει όμως να αντιμετωπίσει έναν αδίστακτο επιχειρηματία με μία ακολουθία πληρωμένων δολοφόνων, έναν παρανοϊκό συνοριοφύλακα που διευθύνει ένα μικρό στρατό και μια σειρά άλλων «κακών» για να τους αποδείξει έμπρακτα ότι απλά «έμπλεξαν με τον λάθος Μεξικάνο».

Στην ταινία εμφανίζονται, μεταξύ άλλων, οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζέσικα Άλμπα, Λίντσεϊ Λόχαν και Ντον Τζόνσον.

Ήταν το 2007 όταν οι Κουέντιν Ταραντίνο και Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ αποφάσισαν να προβάλλουν μαζί με την ταινία «Grindhouse» (πρόκειται για τα φιλμ Death Proof και Planet Terror) ένα ψευδο-τρέιλερ για μια υποτιθέμενη ταινία με τον τίτλο Machete.

Στην πραγματικότητα ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ αποκάλυψε ότι είχε την ιδέα για το συγκεκριμένο φιλμ από την αρχή της δεκαετίας του 1990, όταν προετοιμαζόταν για τα γυρίσματα της ταινίας Desperado.

«Σκέφτηκα ότι δεν υπήρχαν ταινίες δράσης με κεντρικό ήρωα κάποιον Λατινοαμερικανό» θυμάται ο σκηνοθέτης. «Και αργότερα, τα έργα του Τζον Γου λειτούργησαν ως πηγή έμπνευσης για να δημιουργήσω κάτι αντίστοιχο για το λατινοαμερικανικό χώρο» προσέθεσε.

in.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!