tromaktiko: Νέα τροπή στην Εξεταστική για τα ομόλογα

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Νέα τροπή στην Εξεταστική για τα ομόλογα



Εκ νέου κατέθεσε στην Εξεταστική της Βουλής που ερευνά την υπόθεση των δομημένων ομολόγων ο Σοφοκλής...
Πρινιωτάκης της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ, μετά από αίτημά του για συμπληρωματική κατάθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι ο επικεφαλής ενός εκ των ταμείων που αγόρασαν το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ , έλαβε 6 εκατ. ευρώ τα οποία στη συνέχεια διένειμε σε όσους βοήθησαν στη διευκόλυνση, και μάλιστα στην καταγγελία αυτή εμπλέκει και τον έτερο συνέταιρό του Γιώργο Αποστολίδη, που επίσης κατάθεσε σήμερα. Μετά τις αλληλοκατηγορίες που αντάλλαξαν κατά τη διάρκεια των χωριστών καταθέσεών τους, οι πρώην συνέταιροι αναμένεται να εξεταστούν το απόγευμα κατ' αντιπαράσταση. Σήμερα αναμένεται να καταθέσει και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Εξέταση κατ' αντιπαράσταση

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πρινιωτάκης καταθέτοντας πρώτος το πρωί στην Εξεταστική Επιτροπή, υποστήριξε ότι ο κ. Αποστολίδης του αποκάλυψε σημεία της διαδρομής από τις «μίζες» που δόθηκαν.

Ειδικότερα, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Πρινιωτάκης, ο κ. Αποστολίδης τού ανέφερε ότι ο επικεφαλής ενός ασφαλιστικού ταμείου που αγόρασε το επίμαχο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ, πήρε 6 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα διένειμε σε όσους "έλυναν τα χέρια" ειδικά προς την κατεύθυνση των υπουργείων Οικονομίας και Απασχόλησης.

Από την πλευρά του, ο κ. Αποστολίδης, καταθέτοντας λίγο αργότερα, διέψευσε τα όσα ανέφερε ο κ. Πρινιωτάκης και υποστήριξε ότι, αντίθετα, ο πρώην συνέταιρός του του είχε αναφέρει ότι θα δώσει «μίζα» σε 4 διοικητές ασφαλιστικών ταμείων για να αγοράσουν τα ομόλογα.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής αποφάσισαν να καλέσουν και τα δύο κεντρικά πρόσωπα σε μία κατά αντιπαράσταση εξέταση



ert.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!