tromaktiko: ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ?

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ?



"ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"
Αναρωτηθήκατε ποτέ εαν οι Νεοελληνες εχουν τα ιδια χαρακτηριστικα με τους Αρχαιους Ελληνες, τα ιδια πλεονεκτηματα, και τα μειονεκτηματα της φυλης μας?
Οι κατοικοι της σημερινης Ελλαδας ειναι γνησιοι απογονοι των Αρχαιων Ελληνων?
Μηπως ο Νεοελληνας εχει υποστει μεταλλαξη στο ιστορικο γονιδιωμα του?
Να μια ερωτηση που πρεπει ολους να μας απασχολησει.
Με αυτη την παθητικη σταση και την πληρη αδιαφορια να δεχομαστε αδιαμαρτυρητα τον ευτελισμο της χωρας μας με ολα αυτα τα εξευτελιστικα μετρα στα οποία μας έχει υποβάλλει η τροικα, οδηγούμαστε σε πολλα και ευλογα ερωτηματα.
Τι σχεση μπορει να εχουμε εμεις, οι νεοελληνες της  παθητικης αδιαφοριας, του "ασε,και του δε βαριεσαι", με τους Ελληνες εκεινους αγωνιστες, που θυσιαστηκαν για ιδανικα και πατριδα?
Τι σχεση μπορει να εχουμε εμεις, με τους ΗΡΩΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, που ποτε δεν εσκυψαν το κεφαλι σε κανενα κατακτητη, και που για την ελευθερια και την ανεξαρτησια τους θυσίασαν τις περιουσιες και τις ζωές τους? Τοτε ενιωθαν ως υψιστη τιμη να θυσιαστουν για αξίες και ιδανικά. Αυτοι είναι οι ΕΛΛΗΝΕΣ που απεδειξαν  ότι δεν πολεμουν σαν ηρωες αλλα ότι ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Γι αυτο και εμειναν για παντα στην ιστορια ως παραδειγμα ηρωισμου και πιστης προς την πατριδα και τα πανανθρώπινα ιδεώδη.
Αρα τι λέτε, οι σημερινοι Ελληνες αποτελουν βιολογικη συνεχεια των Αρχαιων Ελληνων?
Ποσο δικιο ή οχι, ειχε τελικά ο ΦΑΛΜΕΡΑΙΕΡ, οταν διατυπωσε την αποψη του οτι οι Νεοελληνες δεν εχουν καμια σχεση με τους Αρχαιους, αλλα ότι ειναι ενα  ετεροκλητο κραμα Βλαχων, Σλαβων, και Τουρκων ?
Μηπως, λεω μηπως, εχει χαθει οριστικά και αμετάκλητα η  ταυτοτητα μας?

Μαριζα Δρ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!