tromaktiko: Γκάφα, γκάφα... Man. United!

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Γκάφα, γκάφα... Man. United!



Μόδα γίνονται στην Premier League οι ανατροπές κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έχει πέταξει έξι βαθμούς σε επτά αγωνιστικές. Το gazzetta.gr παρουσιάζει 3+1 περιπτώσεις, που οι Διάβολοι έκαναν καλές πράξεις.


Μπορεί να πληρώνει το ότι έχει «κλέψει» άπειρα ματς στις καθυστερήσεις, όπως στον αλησμόνητο τελικό του Champions League στην Βαρκελώνη κόντρα στην Μπάγερν το 1999. Μπορεί η τύχη να ξεπληρώνει τα πολλά αυτογκόλ με τα οποία έχει σκοράρει τα περασμένα χρόνια. Στο ξεκίνημα της Premier League και σε σύνολο επτά αγώνων, η ομάδα του Αλεξ Φέργκιουσον έχει πετάξει στα σκουπίδια σημαντικό προβάδισμα τρεις φορές, ενώ σε μία βρέθηκε λίγα λεπτά μακριά από την απώλεια ενός ντέρμπι. Πάμε να τα δούμε...

2η αγωνιστική
22 Αυγούστου 2010
Φούλαμ-Μάντσεστερ Γ. 2-2

Δεύτερη αγωνιστική για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία ήθελε πολύ να κάνει το 2x2 και να μπει δυνατά στο πρωτάθλημα. Στο 11' ο Σκόουλς έκανε το 0-1, ο Ντέιβιτς έκανε το 1-1 στο 57' και ο Χάνγκελαντ στο 84' με αυτογκόλ διαμόρφωσε το 1-2 στο 84'. Αν κάποιος άνοιγε την τηλεόρασή του στο 87' θα έβλεπε το σκορ στο 2-1 υπέρ των Κόκκινων Διαβόλων και τον Νάνι να παίρνει φόρα για να εκτελέσει πέναλτι και να καθαρίσει το ματς. Λίγοι θα πόνταραν σε εκείνο το σημείο ότι η ομάδα του Φέργκιουσον θα φύγει με έναν βαθμό από το γήπεδο. Ο Σβάρτσερ ψώνισε τον Πορτογάλο και  απέκρουσε, ενώ στο 90', ο Χάνγκελαντ πήρε πίσω το αίμα του προκαλώντας «έμφραγμα» στις τάξεις της Γιουνάιτεντ με το τελικό 2-2.

4η αγωνιστική
11 Σεπτεμβρίου 2010
Εβερτον-Μάντσεστερ Γ. 3-3

Μετά το κάζο στο «Κρέιβεν Κότατζ» στον αγώνα με την Φούλαμ και με το ματς στο 1-3 στο 91' κόντρα στην Εβερτον, κάθε οπαδός της Γιουνάιτεντ (και όχι μόνο) θα έβαζε στοίχημα και το σπίτι του ότι η ώρα του πρώτου διπλού είχε φτάσει. Κι όμως δεν ήταν έτσι και όσοι δεν πόνταραν σε κάτι τέτοιο κράτησαν το σπίτι τους! Ο Πίενααρ είχε κάνει το 1-0, όμως με γκολ των Φλέτσερ, Βίντιτς και Μπερμπάτοφ, οι Κόκκινοι Διάβολοι είχαν ένα άνετο 1-3 και τον έλεγχο του ματς. Παρά το γεγονός αυτό λίγο έλειψε να μην πάρουν ούτε βαθμό. Στο 91' ο Κάχιλ μείωσε σε 2-3 και στο 92' ο Αρτέτα ολοκλήρωσε την απίστευτη ανατροπή για την Εβερτον (3-3). Σημειώνεται ότι στο 93' οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση για το 4-3, όμως το τέλος του ματς βρήκε τον τεχνικό τους, Ντέιβιντ Μόγιες να τα χώνει άγρια στον διατητή, που δεν άφησε την τελευταία φάση να εξελιχθεί!

5η αγωνιστική
19 Σεπτεμβρίου 2010
Μάντσεστερ Γ.-Λίβερπουλ 3-2

Μία εβδομάδα μετά ο εφιάλτης μεταφέρθηκε αυτή τη φορά στον «Ολντ Τράφορντ». Στο μεγαλύτερο ντέρμπι της Αγγλίας η Γιουνάιτεντ υποδέχθηκε την παραπαίουσα, Λίβερπουλ. Με δύο γκολ ο Μπερμπάτοφ έφερε το σύλο του Φέργκιουσον σε ένα εύκολο 2-0 στο 59' με τους Reds του Χόντγκσον να μην υπάρχουν στο γήπεδο. Αυτό δεν είχε καμία σημασία! Μέσα σε έξι λεπτά, το 2-0 έγινε με μαγικό τρόπο 2-2, με τον Τζέραρντ να ανασταίνει την Λίβερπουλ με χτύπημα πέναλτι (64') και φάουλ (70'). Τα κακά πνεύματα έδιωξε (όχι για πολύ) ο Μπερμπάτοφ στο 83' ολοκληρώνοντας (3-2) ένα μαγικό και ιστορικό βράδυ για τον ίδιο με το χατ τρικ που πέτυχε.

7η αγωνιστική
16 Οκτωβρίου 2010
Μάντσεστερ Γ.-Γουέστ Μπρομ

Μόνο νίκες είχε στο «Ολντ Τράφορντ» η Μάντσεστερ στην Premier League και κόντρα στην Γουέστ Μπρομ είχε κάθε λόγο να πιστεύει ότι θα βάλει τρεις ακόμα βαθμούς στο σακούλι. Το έργο των παικτών φαινόταν να είναι ακόμα πιο εύκολο μετά το 25' όταν με γκολ των Ερνάντες (5') και Νάνι το σκορ ήταν στο 2-0. Στις αρχές τις επανάληψης οι Κόκκινοι Διάβολοι συνέχιζαν να πιέζουν με τον Βίντιτς να έχει δοκάρι και να χάνει την ευκαιρία να κάνει το 3-0! Τυχαίο; Μάλλον όχι. Η συνέχεια ήταν τραγική για την Γιουνάιτεντ, η οποία μέχρι το 55' είχε καταφέρει να ισοφαριστεί με πραγματικά εντυπωσιακό τρόπο! Στο 50' μετά από εκτέλεση φάουλ από την γραμμή του άουτ, ο Εβρά σκόραρε σε βάρος της ομάδας του για το 2-1 και στο 55' ο Φαν Ντερ Σαρ έδειξε να έχει... μανταλάκια, καθώς έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του σε σέντρα που δεν θα την έκανε τόσο εύκολη ούτε ο προπονητής τερματοφυλάκων. Ο Τσούι δεν είπε «όχι» στο δώρο και πέτυχε το πιο εύκολο γκολ διαμορφώνοντας ένα ακόμα φετινό κάζο για το σύνολο του Φέργκιουσον.


www.gazzetta.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!