tromaktiko: Ομαδάρες για... υποβιβασμό!

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ομαδάρες για... υποβιβασμό!



Ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική σε Champions League και Europa League και οι ομάδες επιστρέφουν στις εντός συνόρων υποχρεώσεις. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τέσσερις μεγάλους συλλόγους που βρίσκονται σε κατάσταση... υποβιβασμού.


Σάλκε

Πέρυσι διεκδίκησε μέχρι την τελευταία αγωνιστική το πρωτάθλημα και φέτος το καλοκαίρι έσκασε ένα σωρό λεφτά για μεταγραφές και να μπορέσει να ανταγωνιστεί τα ρόστερ των υπολοίπων. Ραούλ, Χούντελααρ και Μέτσελντερ ήρθαν στο «Βέλτινς Αρένα» και οι πάντες μιλούσαν για μία εξαιρετική σεζόν-συνέχεια της περσινής υπέρβασης, δεδομένου ότι και ο Φέλιξ Μάγκατ παρέμεινε. Δυστυχώς το ξεκίνημα δεν ήταν αυτό που θα περίμεναν οι Βασιλικοί Μπλε καθώς με την 8η αγωνιστική να έχει συμπληρωθεί, βρίσκονται στο -15 από τις πρωτοπόρους Ντόρτμουντ και Μάιντς με πέντε βαθμούς και 10-16 γκολ. Η Σάλκε είναι 16η σε πρωτάθλημα 18 ομάδων έχοντας μόλις μια νίκη (1-2 με την Φράιμπουργκ), δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες.

Φιορεντίνα

Μόλις πριν έναν χρόνο έπαιζε στους «16» του Champions League με την μετέπειτα φιναλίστ, Μπάγερν Μονάχου και μάλιστα αποκλείστηκε άδικα καθώς η διατησία είχε τραγικάλάθη σε βάρος της. Η Φιορεντίνα είχε τα τελευταία χρόνια σταθερή πορεία στην Ιταλία, ενώ έδινε παρουσία και στους ομίλιυς της κορυφαίας διοργάνωσης. Το έργο του Πραντέλι ήταν εξαιρετικό, όμως κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι όταν αποχωρήσει, θα αφήσει πίσω του συντρίμια. Κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι η ομάδα την οποία ανέλαβε ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς θα πιάσει κυριολεκτικά πάτο. Το κλαμπ της Τοσκάνης, που δεν κινήθηκε ιδιαίτερα στο μεταγραφικό παζάρι το καλοκαίρι, βρίσκεται στην τελευταία (20η) θέση της Serie A μετά από επτά αγώνες με συγκομιδή μία νίκη και δύο ισοπαλίες και γκολ 7-9.

Λίβερπουλ

Σε πραγματική τραγωδία έχει εξελιχθεί η κατάσταση στην Λίβερπουλ από το καλοκαίρι μέχρι τώρα καθώς από το Ζενίτ έχει πέσει κάτω από το Ναδίρ. Μετά την αποχώρηση του Μπενίτεθ, την έλευση του Χόντγκσον, την απόκτηση του Τζο Κόουλ και την παραμονή  του Τόρες, στις τάξεις των Reds επικρατούσε η αίσθηση ότι η ομάδα μπορεί να ξεκινήσει δυνατά και γιατί όχι (;) να πάει για πρωτάθλημα. Οκτώ αγωνιστικές μετά είναι ήδη στο -13 από την κορυφή και στην 19η θέση του πίνακα της Premier League έξι βαθμούς, όσους ακριβώς έχει και η ουραγός, Γουέστ Χαμ. Η Λίβερπουλ έχει πετύχει μόλις μία νίκη (1-0 εντός με Γουέστ Μπρομ), τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Ο Χόντγκσον δήλωσε ότι «οι μαχητές δεν φεύγουν», όμως έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο στη συνέχεια.

ΠΑΟΚ

Στην ίδια κατηγορία ομάδων ανήκει και ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης που πέρυσι διεκδίκησε στα ίσα μέρχρι τις τελευταίες αγωνιστικές το πρωτάθλημα, φέτος διαγράφει εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία παρότι ο στόχος ήταν στην αρχή εξίσου υψηλός. Οι Ασπρόμαυροι έχουν πετύχει μόλις μία νίκη (στην πρεμιέρα) σε έξι αγώνες και ισοβαθμούν με την Ξάνθη, η οποία είναι στις θέσεις του υποβιβασμού. Ο ΠΑΟΚ μετά την αποχώρηση του Σάντος βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση τρίτου προπονητή, καθώς οι Μπερέτα και Δερμιτζάκης, ήδη χαιρέτισαν. Την πρώτη νίκη ακολούθησαν δύο ισοπαλίες και στη συνέχεια τρεις σερί ήττες με αποτέλεσμα η συγκομιδή να είναι πέντε πόντοι, δέκα λιγότεροι από αυτούς που έχει ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός.

www.gazzetta.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!