Συνταγή για 4 άτομα
Από το: http://xs-recipes.blogspot.com/
Υλικά:
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κονσέρβες τόνου σε νερό (100γρ η κάθε μία)
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 πατάτες, βρασμένες και πολτοποιημένες
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 αυγά, χτυπημένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι μαύρο πιπέρι, σκόνη
1/3 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
Τριμμένη φρυγανιά για επικάλυψη
Αλεύρι για πασπάλισμα
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Οδηγίες:
Τοποθετήστε τον πουρέ πατάτας σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε να κρυώσει. Λιώστε με ένα πιρούνι τον τόνο και προσθέστε τον στον πουρέ πατάτας. Στη συνέχεια προσθέστε τη μουστάρδα, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν.
Πασπαλίστε τα χέρια σας με αρκετό αλεύρι και αρχίστε να πλάθετε τις ψαροκροκέτες σε ομοιόμορφο μέγεθος. Περάστε την κάθε κροκέτα από αλεύρι μέχρι να καλυφθεί εντελώς.
Όταν τελειώσετε με το πλάσιμο και το αλεύρωμα περάστε την κάθε ψαροκροκέτα μέσα από το κτυπημένο αυγό και αμέσως μέσα από την τριμμένη φρυγανιά μέχρι να καλυφθεί εντελώς.
Βάλτε τις ψαροκροκέτες την μια δίπλα στην άλλη σε ένα δίσκο και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη. Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα (σημαντικό αλλιώς θα σπάσουν κατά το τηγάνισμα).
Τοποθετήστε αρκετά σπορέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίστε τις κροκέτες μέχρι να ροδίσουν.
Αφαιρέστε και στραγγίξτε σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε ζεστό με φρέσκια σαλάτα και μαγιονέζα στο πλάι. Απολαύστε το!