Συνταγή για 4 άτομα
Από το: http://xs-recipes.blogspot.com/
Υλικά:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μεγάλο ματσάκι σπανάκι, χοντροκομμένα
1/2 φλιτζάνι τυρί ricotta, λιωμένο στο χέρι
5 αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο σε 200°C.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε για 2 λεπτά ή μέχρι να μαραθεί το σπανάκι ελαφρώς. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ κτυπάμε τα αυγά καλά. Προσθέτουμε το ricotta και ανακατεύουμε με τα αυγά να αναμειχτούν. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μίγμα σπανακιού το οποίο μέχρι τώρα θα πρέπει να έχει κρυώσει. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί.
Ρίξτε το λιωμένο βούτυρο σε ένα ρηχό στρογγυλό ταψί και αλείψτε το να πάει παντού.
Ρίξτε το μίγμα των αυγών στο βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να σταθεί το φαγητό. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για πέντε λεπτά πριν το κόψετε σε μερίδες.
Σερβίρετε με φρέσκια σαλάτα. Καλή Όρεξη.