tromaktiko: Όπως στρώνει κάνεις κοιμάται...

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Όπως στρώνει κάνεις κοιμάται...



Στο Ηράκλειο της Κρήτης υπάρχει το νέο εργοστάσιο της coca cola 3Ε. Λίγοι μπορεί να το ξέρουν, αλλά επειδή έχω περάσει ως εργαζόμενος από εκεί, γνωρίζω αρκετά πράγματα. Πριν από 3 χρόνια λοιπόν η τεχνική διεύθυνση μεταφέρθηκε στο νέο εργοστάσιο, από το παλιό της Βαθυμέτρου, που βρισκόταν 2 βιομηχανικα τετράγωνα πιο πάνω. Ένα καινούργιο εργοστάσιο που κόστισε πάνω από 10 εκ. ευρώ, ένα εργοστάσιο που η Τεχνική Διεύθυνση του (παράγωγη, συντήρηση, ποιοτικός έλεγχος) έχει πάνω από 60 εργαζόμενους, ένα εργοστάσιο που μέχρι πρόσφατα παρήγαγε 5 εκατομμύρια κιβώτια και διακινούσε εκτός από την Κρήτη και στα νησιά του Αιγαίου, ένα εργοστάσιο που ήταν πάρα πολύ χαμηλό σε κόστος ανά κιβώτιο.

Η κατάσταση αυτή την στιγμή είναι δραματική. Οι άνθρωποι που δουλεύουν, έχουν ενημερωθεί από την κεντρική διοίκηση , ότι θα αποτελέσουν παρελθόν στις 31-12-2010. Οι γραμμές παράγωγης θα κλείσουν, και άνθρωποι 45 και 50 ετών θα μείνουν στο δρόμο. Θα πάρουν αποζημίωση (που μάλλον είναι η καραμέλα για να μην μιλήσουν), αλλά οι άνθρωποι αυτοί έχουν δάνεια, έχουν μεγάλα παιδιά (φοιτητές) και τα χρήματα που θα τους δώσουν απλά θα μπαλώσουν κάποιες τρύπες. Δεν θα τους λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα, μέχρι να βγουν στη σύνταξη. Ποιος θα τους προσλάβει στην δουλεία του? Η απάντηση είναι κανένας, αφού η κατάσταση στην αγορά είναι δραματική.

Μετά λοιπόν το εργοστάσιο της Αθηνάς, της Ρόδου, του Μεσολογγίου, έρχεται η σειρά του Ηρακλείου. Θα ακολουθούσουν και αλλά. Είμαι σίγουρος, αφού η κυβέρνηση με τα χαράτσια της απομακρύνει κάθε ελπίδα για ανάπτυξη από την χώρα μας.

Τι έκανε ο Παπανδρέου για τους παραπάνω ανθρώπους? Θα τον ρωτήσει κάποιος από τους δημοσιογράφους απόψε για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και για πολλές άλλες επιχειρήσεις που είναι σε παρόμοια κατάσταση ή μήπως δεν τα γνωρίζει? Και δεν μιλάω για μια εταιρία που έχει οικονομική ζημιά . Αλλά μιλώ για την 3Ε, που τα κέρδη της είναι τεράστια. Που είναι οι δημοσιογράφοι της χωράς αυτής(περά από ένα πρωτοσέλιδο στο Πρώτο Θέμα) να ασχοληθούν και κάνουν ρεπορτάζ? Κανένας δεν ασχολείται. Μας αφήνουν ανενημέρωτους, προφανώς εξυπηρετώντας σκοπούς και συμφέροντα.

κ. Παπανδρέου, το παιχνίδι είναι χαμένο. Εγώ προσωπικά σας ψήφησα στις τελευταίες εκλογές, αλλά ήταν η τελευταία φορά που δίνω την ψήφο μου, στο κόμμα σας. Περίμενα από εσάς έργο και όχι λόγια. Περίμενα να στηρίξετε τον απλό πολίτη, τον εργαζόμενο τον οικογενειάρχη. Εσείς μας γεμίσατε προεκλογικά ψέματα(ενώ γνωρίζατε την αλήθεια), και τώρα μετά από 1,5 χρόνο έρχεστε να μας ζητήσετε ξανά την ψήφο μας. Κρίμα, αλλά αυτή την φορά δεν θα πάρετε….

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!