Συνταγή για 6-8 άτομα
Από το: http://xs-recipes.blogspot.com/
Υλικά:
2 κιλά φτερούγες κοτόπουλου
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας σάλτσα Tabasco
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Προετοιμασία:
Κόψτε το σκληρό άκρο των φτερών και απορρίψτε το. Κόψτε το υπόλοιπο φτερό στην μέση (στον σύνδεσμο) έτσι ώστε κάθε φτερό να δώσει δύο κομμάτια. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε με τα χέρια.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλτε αρκετό λάδι για τηγάνισμα. Τοποθετήστε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήστε να κάψει. Τοποθετήστε στο τηγάνι μικρές ποσότητες φτερούγων κάθε φορά έτσι ώστε να μην είναι γεμάτο εντελώς το τηγάνι κατά το τηγάνισμα. Τηγανίστε τις φτερούγες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν είναι έτοιμες οι φτερούγες αφαιρέστε και στραγγίστε σε χαρτί κουζίνας. Επαναλάβετε την διαδικασία για όλη την ποσότητα των φτερούγων.
Σε ένα άλλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε την σάλτσα Tabasco, την πάπρικα και το λευκό ξύδι. Ανακατέψτε καλά και αφαιρέστε αμέσως από την φωτιά.
Όσο ακόμα είναι ζεστές οι φτερούγες τοποθετήστε όλες μαζί σε ένα βαθύ μπολ και περιχύστε με την καυτή σάλτσα. Ανακατέψτε καλά τις φτερούγες μέχρι να καλυφθούν από την σάλτσα.
Σερβίρετε ζεστές με κοτσάνια σέλινου και κρεμώδες τυρί. Καλή Όρεξη!