Συνταγή για 3-4 άτομα
Από το: http://xs-recipes.blogspot.com/
Υλικά:
1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο και πέτσα
4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα διαίτης
1/2 φλιτζάνι κοτσάνια σέλινου, ψιλοκομμένα
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη ή πράσινη γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα χωρίς λιπαρά (διαίτης)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Χυμό ενός λεμονιού
Προετοιμασία:
Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα καλύψτε με νερό και προσθέστε μια πρέζα αλάτι. Σιγοβράστε για περίπου 40-50 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο αρκετά. Κατεβάστε από την φωτιά, στραγγίστε και αφήστε να κρυώσει εντελώς.
Όταν το κοτόπουλο είναι αρκετά κρύο κόψτε το σε μικρούς κύβους και τοποθετήστε τους σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας. Προσθέστε το σέλινο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, και το μαϊντανό.
Σε ένα άλλο μικρότερο μπολ, συνδυάστε τη μαγιονέζα, το τυρί κρέμα, το αλάτι και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τη σάλτσα που ετοιμάσατε στο μπολ με το κοτόπουλο και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί να αναμειχθούν καλά.
Μπορείτε να τη σερβίρετε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ολικής αλέσεως σαν σάντουιτς ή απλώς να τη σερβίρετε σε ατομικά μπολ σαλάτας με φρέσκο ψωμί ολικής αλέσεως. Καλή Όρεξη!