tromaktiko: Συνέχεια στο «Πόλεμος» στο λιμάνι Ηγουμενίτσας, με τον «Πόλεμο» στο λιμάνι της Πάτρας

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Συνέχεια στο «Πόλεμος» στο λιμάνι Ηγουμενίτσας, με τον «Πόλεμο» στο λιμάνι της Πάτρας



Και για να συνεχίσω με τα λιμάνια της Ελλάδας που οδηγούν στην Ιταλία, να αναφέρω και το λιμάνι της Πάτρας. Από τη στιγμή που το φορτηγό πλησιάσει στο τελευταίο φανάρι που στρίβει αριστερά για λιμάνι (αυτό ακριβώς που φαίνεται στη φωτογραφία που επισυνάπτω) και μέχρι να ανέβει στον καταπέλτη του πλοίου, ο κίνδυνος παραμονεύει σε κάθε μέτρο!

Ο σύζυγος μου είναι οδηγός ψυγείου διεθνών μεταφορών και έκανα τους τελευταίους μήνες αρκετά ταξίδια μαζί του. Δεν σας κρύβω ότι μέχρι να μπούμε στο πλοίο ήμουν τρομοκρατημένη. Σε κάθε σταμάτημα του αυτοκινήτου ή κάθε στιγμή που έκοβε ταχύτητα για κάποιο λόγο, έπρεπε να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα! Οι λαθρομετανάστες προσπαθούν να ανέβουν σε ΚΑΘΕ σημείο του φορτηγού με ΚΑΘΕ τρόπο! Ο κίνδυνος για τη ζωή τους είναι περισσότερο από ορατός κάθε λεπτό!
Όμως σε αντίθεση με την Ηγουμενίτσα που ο αναγνώστης περιγράφει ότι οι λαθρομετανάστες περιμένουν ΕΞΩ από το λιμάνι, στην Πάτρα είναι ΚΑΙ ΜΕΣΑ! Σε ένα από τα ταξίδια και ενώ είχαμε ψάξει το αυτοκίνητο στην είσοδο του λιμανιού, το αφήσαμε για μισή ώρα «αφύλακτο» 100 μέτρα από τον καταπέλτη του πλοίου και στην επιστροφή ο σύζυγος μου άρχισε να το ψάχνει ΚΑΙ ΠΑΛΙ. Διαμαρτυρήθηκα δείχνοντας τους λιμενικούς, τους φύλακες, τους security και λέγοντας ότι «το λιμάνι φυλάσσετε, παραφέρεσαι!». Και όμως, βρήκε 2 λαθρομετανάστες κρυμμένους κάτω από το αυτοκίνητο, πάνω στον άξονα! Εκεί, μπροστά στα μάτια όλων όσων φυλάσσουν το λιμάνι! Εάν δε, δεν τους είχε βρει ο ίδιος αλλά οι security και οι λιμενικοί ψάχνοντας το αυτοκίνητο ΠΡΙΝ τον καταπέλτη, μας περίμενε και τους δύο μας αυτόφωρο!
Κατανοώ το πρόβλημα των ανθρώπων που ψάχνουν όλους τους τρόπους για μια καλύτερη τύχη και ζωή. Όμως το πρόβλημα των φιλήσυχων και νομοταγών οδηγών, όπως ο σύζυγος μου και πολλοί άλλοι, ποιος θα το κατανοήσει?
Επιτρέπεται να συμβαίνει αυτό στα σύνορα της χώρας, σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια και μάλιστα φυλασσόμενο από τόσους ένστολους?

ANAΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!