Μια ομάδα ερευνητών στο πανεπιστήμιο του Σινσινάτι, αποκάλυψε ένα σχέδιο στο οποίο δουλεύουν εδώ και μια επταετία, ανακοινώνοντας τη δημιουργία της ηλεκτροφλουιδικής οθόνης.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η νέα οθόνη αποτελείται από ανακλαστικά ηλεκτρόδια ανάμεσα σε ένα ζευγάρι στρωμάτων υγρού και μετά το φυσικό φως κάνει την υπόλοιπη δουλειά.
Οι ερευνητές περιγράφουν τη μέθοδό τους και τη δημιουργία της οθόνης στην ανακοίνωσή τους, λέγοντας ότι ακριβώς πίσω από την οθόνη υπάρχουν δυο στρώματα υγρού: ένα υγρό διασποράς σωματιδίων χρώματος - κάτι σαν το υγρό σε ένα εκτυπωτή inkjet - και λάδι. Και ανάμεσα στα δύο αυτά στρώματα υπάρχει ένα στρώμα ανακλαστικών ηλεκτροδίων. “Σκεφτείτε αυτά τα ηλεκτρόδια σαν πολύ γυαλιστερούς καθρέφτες”.
Όταν το φυσικό φως περνάει μέσα από την οθόνη και φτάνει στα υγρά και μετά πάνω στα ανακλαστικά ηλεκτρόδια, το φως αντανακλάται πίσω στα μάτια του χρήστη. Η αντίληψη που έχει ο τελευταίος είναι ότι βλέπει μια φωτεινή εικόνα με έντονα χρώματα, βίντεο ή κείμενο.
Οι ερευνητές φτάνουν μέχρι του σημείου να πουν ότι οι οθόνες τους, παρότι τελείως νέες, είναι ήδη τρεις φορές πιο φωτεινές από τις οθόνες Mirasol της Qualcomm.
Το καλύτερο, πάντως, είναι ότι σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτές οι νέες οθόνες μπορούν να κατασκευαστούν στα ήδη υπάρχοντα εργοστάσια, οπότε δε θα πρέπει να περάσει πολύς καιρός, πριν αρχίσουμε να τις βλέπουμε να χρησιμοποιούνται κάπου.