tromaktiko: ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ!

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ!



Μετά λύπης μου θα ήθελα να αναφέρω ένα περιστατικό που σημειώθηκε νωρίτερα. Σήμερα λεωφορείο του ΚΤΕΛ που κάνει την διαδρομή Βόλος – Λάρισα ξεκίνησε με υπεράριθμους επιβάτες, γύρω στα 10 – 15 όρθια άτομα! Η έκδοση των εισιτηρίων (με το ίδιο φυσικά αντίτιμο) γίνονταν κανονικά και για τους όρθιους από τα εκδοτήρια – δεν προέκυψε δηλαδή ο κόσμος από τις στάσεις οπότε και θα ήταν πιο ανεκτό.
Παρ’όλο που λόγω στάσης του ΟΣΕ ήταν αναμενόμενη η κίνηση και παρά το γεγονός ότι οι επιβάτες διαμαρτύρονταν και ζητούσαν και δεύτερο λεωφορείο για να εξυπηρετήσει τον κόσμο, δυστυχώς δεν προνόησε κανείς. Πρόκειται μάλιστα για μία διαδρομή κατά την οποία σχεδόν κάθε πέντε λεπτά ανεβαίνει κόσμος από διάφορα χωριά – και μιλάμε για άτομα που πάνε στην δουλειά τους και στο σχολείο άρα δεν μπορούν να περιμένουν επόμενο.

Δεν γίνεται τόσο λόγος για το ότι κάποιοι ταξίδεψαν όρθιοι, όσο για το ότι με βροχερό καιρό ένα όχημα με τόσο βάρος καθιστά την διαδρομή πραγματικά επικίνδυνη! Παρόμοια κατάσταση σημειώνεται συχνά και τις μεσημεριανές ώρες, και δεύτερο λεωφορείο μπαίνει κάποιες φορές, μόνον εφόσον κρίνουν ότι θα είναι και εκείνο σχεδόν γεμάτο!! Μα πως μπορεί να προβλεφθεί αυτό επακριβώς για μία διαδρομή με σχεδόν 15 στάσεις;! Δεν χρειάζεται πολύ φιλοσοφία, εδώ πελάτες είμαστε και πάνω κάτω γνωρίζουμε ποιες είναι οι ώρες αιχμής και ποιες ώρες χρειάζονται δεύτερα λεωφορεία σε ετοιμότητα για την εν λόγω διαδρομή!!
Δεν ξέρω πως δουλεύει το ΚΤΕΛ – πιθανόν να μην υπάρχουν διαθέσιμοι οδηγοί, εισπράκτορες, λεωφορεία…. κατανοητό. Ξέρω όμως ότι σήμερα την πλήρωσε ο οδηγός του λεωφορείου (με πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος από την τροχαία), ο οποίος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ! Ο ΟΔΗΓΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ! Ας γίνει επιτέλους κάτι…

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!