Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism (2005) απέδειξε πως έστω και μικρή ποσότητα αλκοόλ, μειώνει την διαδικασία παραγωγής γάλακτος από τις μητέρες, επηρεάζοντας τα επίπεδα των ορμονών ωκυτοκίνη και προλακτίνη.
Συνεπώς προτείνεται η αποφυγή του αλκοόλ σε όσες θηλάζουν (ίσως η μπύρα χωρίς αλκοόλ να «αποδώσει» καρπούς σε κάποιες...) και ταυτόχρονα η μέριμνα για καλή ενυδάτωση, χωρίς βέβαια να σημαίνει αυτό πως αν μια γυναίκα που δεν παράγει ικανοποιητικά ποσά γάλακτος πιει περισσότερο νερό, θα παράγει και περισσότερο γάλα.
πηγή: Inhealth (28 Σεπτεμβρίου 2010)
http://www.beer-pedia.com/beer_pedia/beer_pedia_science_suckle_beer.html