Συνταγή για 4 άτομα
Από το: http://xs-recipes.blogspot.com/
Υλικά:
750γρ. διάφορα λαχανικά χοντροκομμένα
(π.χ. κουνουπίδι, μπρόκολο, καρότο, κρεμμύδι σε ροδέλες, κολοκυθάκι, κλπ.)
2 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
Νερό (όσο πάρει για τον χυλό)
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Οδηγίες:
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την μουστάρδα και το baking powder και ανακατεύουμε καλά. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό λίγο-λίγο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ένα απαλός χυλός. Αφού είναι έτοιμος ο χυλός αφήνουμε στην άκρη για λίγο.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε αρκετό σπορέλαιο και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε λίγα-λίγα κάθε φορά τα λαχανικά στο μπολ με τον χυλό και ανακατεύουμε έτσι ώστε να καλυφθούν καλά με χυλό.
Παίρνουμε τα λαχανικά από τον χυλό χωρίς να τα στραγγίξουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε να ροδοκοκκινίσουν στην μία πλευρά και μετά γυρίζουμε. Αφού ψηθούν αραδιάστε σε ένα πιάτο μερικά φύλα χαρτιού κουζίνας και στραγγίξτε σε αυτό τα λαχανικά.
Σερβίρετε ζεστά με γιαούρτι. Καλή Όρεξη