tromaktiko: Η...συμφωνία Παπανδρέου και Σαμαρά: Όχι άλλα μέτρα!

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Η...συμφωνία Παπανδρέου και Σαμαρά: Όχι άλλα μέτρα!



Με τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας να στερεύουν, Παπανδρέου και Σαμαράς...συμφωνούν στο ότι δεν πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα. Μαξίμου και Ρηγίλλης βλέπουν πλέον ότι η οικονομική δυσπραγία απειλεί σοβαρά όλο το πολιτικό σύστημα.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς την Τρόικα που ετοιμάζεται να έρθει στην Αθήνα την επομένη της δεύτερης Κυριακής των εκλογών για τον προϋπολογισμό, ξεκαθαρίζει ότι οι ασθενέστεροι δεν μπορούν να σηκώσουν άλλα βάρη.
Το ίδιο όμως και η κυβέρνησή του. Και κυρίως οι βουλευτές της πλειοψηφίας που παίρνουν δυσάρεστα μηνύματα από τις εκλογικές τους περιφέρειες αλλά και οι "πράσινοι" υποψήφιοι που τρέμουν στην ιδέα ότι θα πληρώσουν το μνημόνιο.
Δεν είναι τυχαίο ότι και χθες ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στις "θυσίες και τον πόνο των πολιτών" επιχειρώντας παράλληλα να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας στην ελληνική κοινωνία.
Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος μιλά σήμερα στο Περιστέρι έχοντας δίπλα του τον Γιάννη Σγουρό, διαβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες θα εστιαστούν στη μείωση της σπατάλης στο Δημόσιο. "Αλλά και σε όλους όσοι κρύβουν ελλείμματα και ζουν παρασιτικά" όπως είπε στους νέους επιχειρηματίες.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέπτεται τον μεγαλύτερο δήμο της Β' Αθηνών σε μία προσπάθεια να στηρίξει τον εκλεκτό της Ιπποκράτους καθώς όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι ο Γ. Σγουρός απειλείται πλέον σοβαρά από τον Γ. Δημαρά στην περιφέρεια Αττικής η οποία θα κρίνει ουσία και εντυπώσεις.

Α. Σαμαράς: Δεν πάει άλλο!

Για τη ΝΔ ο "λογαριασμός" θα γραφτεί μετά από τις εκλογές του Νοεμβρίου. Ο Α. Σαμαράς επιμένει ότι υπήρχε και υπάρχει διαφορετικός δρόμος από αυτόν του Μνημονίου. «Δεν πάει άλλο, κάτι πρέπει να αλλάξει, η πολιτική του μνημονίου πρέπει να αλλάξει» τόνισε μιλώντας σε εκδήλωση της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων για την υποστήριξη των υποψηφιοτήτων του Βασίλη Κικίλια στην περιφέρεια Αττικής και του Νικήτα Κακλαμάνη στο δήμο Αθηναίων.
Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ότι η κυβέρνηση κρατά τα μέτρα στο συρτάρι της προκειμένου να μην εισπράξει επιπλέον πολιτικό κόστος στις εκλογές. Και συνδέει το αποτέλεσμα της κάλπης με τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.
Ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι πολύ σύντομα ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να ξαναγράψει τον προϋπολογισμό, δεν αποκλείει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις καθώς εκτιμά ότι ο κ. Παπανδρέου θα αδυνατεί να ελέγξει τα δημοσιονομικά ενώ και οι εσωτερικές συγκρούσεις στην κυβέρνηση θα ενταθούν.
Σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκινά περιοδεία στη Θεσσαλία με πρώτο σταθμό τη Μαγνησία. Όπου οι επίσημες υποψηφιότητες της ΝΔ αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα κυρίως από εσωκομματικές τρικλοποδιές.
http://www.real.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!