tromaktiko: Παπαρήγα: Έπεσαν επιτέλους οι μάσκες

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Παπαρήγα: Έπεσαν επιτέλους οι μάσκες



Η αλλαγή των συσχετισμών είναι ο πρωταρχικός στόχος του ΚΚΕ, υπογράμμισε η Αλ. Παπαρήγα, μιλώντας σε φοιτητικό...
 ακροατήριο στην Νομική σχολή.
Η κ. Παπαρήγα εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης για την εκλογική τους τακτική, τις θέσεις, αλλά και την γενικότερη πολιτική στάση τους.

Η γγ του ΚΚΕ είπε ότι «επιτέλους οι μάσκες έπεσαν και χθες ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση για τα τοπικά όργανα του κράτους, για την περιφέρεια και για το δήμο, έχουν γενικό πολιτικό χαρακτήρα» και κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου ότι είναι «τρομοκρατικό το δίλημμα ή θα σωθεί η Ελλάδα ή θα χρεοκοπήσει».

Για την ΝΔ η κα Παπαρήγα τόνισε ότι δίνει το δικό της πολιτικό χαρακτήρα στις εκλογές, αλλά κάνει «έναν ψεύτικο διαχωρισμό στις πολιτικές δυνάμεις, σε μνημονιακές και αντιμνημονιακές, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι το όχι του ΚΚΕ με το δικό της όχι».

Αναφερόμενη στον ΛΑΟΣ η κα Παπαρήγα είπε ότι η θέση του ότι στις εκλογές κρίνεται ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ότι ο «Καλλικράτης» είναι ένας ωραίος θεσμός αλλά και έγινε πρόωρα, ουσιαστικά σημαίνει στήριξη στην κυβερνητική πολιτική γιατί, όπως είπε, «είναι της μόδας: αν δεν θέλεις να ταυτιστείς πλήρως με ένα κόμμα να βρίσκεις ένα ζήτημα τακτικής, διαχείρισης και να διαφωνείς και να μπερδεύεις τον κόσμο».

Επικρίσεις διατύπωσε και κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΝ τονίζοντας ότι «ο χώρος του διασπασμένου πια και κατακερματισμένου ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ οπωσδήποτε αναδεικνύει τον πολιτικό χαρακτήρα της μάχης,ταυτόχρονα, όμως, υποβαθμίζει το συντηρητικό, αντιδραστικό θα λέγαμε, χαρακτήρα του νέου θεσμού, αναδεικνύοντας ότι πχ ένας «αριστερός» δήμαρχος, αριστερός τώρα που έχει πολλές παραλλαγές, μπορεί να μετατρέψει και τον θεσμό σε αριστερό. Κάτι που βεβαίως δεν έχει επιβεβαιωθεί πουθενά».

Υπό το πρίσμα αυτό, η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε τον πολιτικό στόχο του ΚΚΕ που είναι η αλλαγή των συσχετισμών και μάλιστα έκανε λόγο για «θεαματική αλλαγή συσχετισμού δύναμης».

Η κα Παπαρήγα εξέφρασε την αισιοδοξία της για την εκλογική μάχη, λέγοντας ότι «δεν θα πάει χαμένη η εμπειρία του λαού και δεν θέλουμε μέχρι με την κάλπη να πάει καμία ψήφος χαμένη».

protothema.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!