Διαπιστώθηκε ότι, ανεξαρτήτως του αν έκαναν δίαιτα ή όχι, όσοι έπιναν το χυμό είχαν την τάση να αναπτύσσουν λιγότερα λιποκύτταρα στην περιοχή της κοιλιάς. Επίσης, είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση - κάτι σημαντικό για την υγεÎ! �α της καρδιάς και παθήσεις άλλων οργάνων. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου που μελέτησαν το ρόδι πιστεύουν ότι ο χυμός του μειώνει ένα συγκεκριμένο λιπαρό οξύ που είναι γνωστό ως NEFA. Το λιπαρό αυτό οξύ δεν είναι από τα «καλά», όπως των ψαριών, αλλά από εκείνα που συνδέονται με το τοπικό κοιλιακό λίπος, με την καρδιοπάθεια και με αυξημένες πιθανότητες για εκδήλωση.
Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010
Ρόδι: αναστελλει τον καρκινο, ριχνει την κοιλια
Διαπιστώθηκε ότι, ανεξαρτήτως του αν έκαναν δίαιτα ή όχι, όσοι έπιναν το χυμό είχαν την τάση να αναπτύσσουν λιγότερα λιποκύτταρα στην περιοχή της κοιλιάς. Επίσης, είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση - κάτι σημαντικό για την υγεÎ! �α της καρδιάς και παθήσεις άλλων οργάνων. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου που μελέτησαν το ρόδι πιστεύουν ότι ο χυμός του μειώνει ένα συγκεκριμένο λιπαρό οξύ που είναι γνωστό ως NEFA. Το λιπαρό αυτό οξύ δεν είναι από τα «καλά», όπως των ψαριών, αλλά από εκείνα που συνδέονται με το τοπικό κοιλιακό λίπος, με την καρδιοπάθεια και με αυξημένες πιθανότητες για εκδήλωση.
Εδώ σχολιάζεις εσύ!