tromaktiko: Το φάντασμα της τρομοκρατίας πάνω από την Ευρώπη

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Το φάντασμα της τρομοκρατίας πάνω από την Ευρώπη



Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι
Το φάντασμα της τρομοκρατίας πλανάται και πάλι πάνω από την Ευρώπη, προκαλώντας έντονη ανησυχία.
Οι φόβοι για τρομοκρατικές επιθέσεις στη...



 γηραιά Ήπειρο επιτείνονται, κυρίως σε Βρετανία και Γαλλία, ενώ στο "στόχαστρο" των Ταλιμπάν βρέθηκε και η Ολλανδία.

Ειδικότερα, η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι επανέλαβε τη Δευτέρα ότι η Βρετανία αντιμετωπίζει μια "πολύ σοβαρή απειλή" τρομοκρατικής επίθεσης, λίγες ώρες πριν από τη δημοσιοποίηση των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης στον τομέα της εθνικής ασφάλειας.

"Υπάρχει μια σοβαρή απειλή από τη διεθνή τρομοκρατία και για το λόγο αυτό η απειλή στη Βρετανία σ΄αυτό το στάδιο χαρακτηρίζεται σοβαρή", δήλωσε η Μέι στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο ΙΤV.

Η Βρετανία πέρασε τον Ιανουάριο στο επίπεδο αυτό της απειλής, το δεύτερο υψηλότερο.

"Αυτό σημαίνει ότι μια επίθεση είναι πολύ πιθανή και ότι όλοι πρέπει να επαγρυπνούν", υπογράμμισε η υπουργός.

"Αυτό που παρατηρούμε σήμερα είναι ότι οι πηγές της απειλής είναι διαφοροποιημένες, ωστόσο είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι υπάρχει μια πολύ σοβαρή απειλή από τη διεθνή τρομοκρατία", πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα σήμερα έκθεση της Στρατηγικής εθνικής ασφαλείας, ή οποία θα καθορίσει τον προϋπολογισμό στον τομέα της άμυνας όπου προβλέπονται περικοπές της τάξης του 7% με 8%.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, η διεθνής τρομοκρατία και η κυβερνοτρομοκρατία είναι οι πιο σοβαρές απειλές που αναφέρει η έκθεση. Ο κίνδυνος στρατιωτικής σύγκρουσης βρίσκεται στην τέταρτη θέση, πίσω από τους φυσικούς κινδύνους, όπως είναι οι πλημμύρες.

Φόβοι και στη Γαλλία
Για τρομοκρατική απειλή στην Ευρώπη, κυρίως στη Γαλλία από την Αλ Κάιντα προειδοποίησαν οι μυστικές υπηρεσίες της Σαουδικής Αραβίας πριν από μερικές ημέρες σύμφωνα με το γάλλο υπουργό Μεταφορών.

«Η απειλή είναι πραγματική και η επαγρύπνησή μας παραμένει εξαιρετικά αυξημένη», πρόσθεσε ο Μπρις Ορτφέ.

Πριν από μερικές μέρες οι Ευρωπαίοι έλαβαν ένα νέο μήνυμα των σαουδαραβικών μυστικών υπηρεσιών ότι η Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο αναμφίβολα είναι ενεργή ή σκοπεύει να ενεργοποιηθεί", είπε ο υπουργός σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Οι Ταλιμπάν προειδοποιούν την Ολλανδία
Οι Ταλιμπάν προειδοποίησαν τη νέα κυβέρνηση της Ολλανδίας, η οποία έχει την υποστήριξη του ακροδεξιού κόμματος (ΡVV) του Γκέερτ Βίλντερς, για πιθανή "επίθεση" σε περίπτωση που εντείνει την πολιτική της κατά του Ισλάμ, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύει τη Δευτέρα η ολλανδική εφημερίδα Volkskrant. 




skai.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!