tromaktiko: Το μεγαλύτερο μας ελάττωμα..."Η αχαριστία"

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Το μεγαλύτερο μας ελάττωμα..."Η αχαριστία"



Προσπαθώ να βρω τόσο καιρό τι με ενοχλεί περισσότερο επάνω στον Νεοέλληνα, και τελικά κατέληξα ότι είναι η αχαριστία. Αν ανατρέξουμε κάποια χρόνια πίσω θα δούμε ότι σαν Έλληνες είμαστε ο πιο φιλόξενος λαός.
Βοηθούσαμε τον συνάνθρωπο μας με οποιοδήποτε τρόπο μπορούσαμε ακόμη και αν αυτό ήταν εις βάρος μας. Πλέον όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Έχουμε γίνει κακοί προσπαθώντας να παρακάμψουμε τον καθένα και να πατήσουμε επί πτωμάτων μόνο και μόνο για το δικό μας συμφέρον αδιαφορώντας τις συνέπειες που θα έχουν οι πράξεις μας πάνω στον συνάνθρωπο μας. Θα ήθελα να αναφέρω κάποια παραδείγματα για να τεκμηριώσω την άποψη μου. Όταν λοιπόν είχε βγει ο θεσμός των Κ.Ε.Π. το προσωπικό που θα προσλαμβάνονταν ήταν στην κρίση του εκάστοτε Δημάρχου. Δεν υπήρχε κανένα κριτήριο σπουδών. Συζητώντας λοιπόν κάποια μέρα με κάποιον Δήμαρχο της Ελλάδος αναφέραμε το θέμα των ΚΕΠ. Στον Δήμο του λοιπόν που δικαιολογούσε δύο θέσεις έκαναν αίτηση 18 άτομα. Βασανίζονταν για τον ποιον θα προσλάβει. Ο πρώτος που αποφάσισε να προσλάβει λοιπόν ήταν ένα παιδί που έπασχε από αρρώστια και ήθελε να το βοηθήσει. Η δεύτερη ήταν μια κοπελίτσα που προερχόταν από πολύ φτωχή οικογένεια. Όλα καλά ως εδώ. Όταν ήρθε ο καιρός για να γίνουν μόνιμοι το κράτος τους έδινε ποσόστωση 55% σε σχέση με τους υπόλοιπους που θα έκαναν αίτηση για την θέση στα ΚΕΠ. Βοηθώντας και τα δυο παιδιά και με την ποσόστωση επιτέλους γίνανε μόνιμοι στον Δημόσιο τομέα. Από εκεί και πέρα η κοπελίτσα δεν ξαναπάτησε ποτέ στα ΚΕΠ απειλούσε τον Δήμαρχο με μηνύσεις έφερνε χαρτιά από νοσοκομεία για άδειες. Και αναρωτιέμαι μέσα μου. Γιατί αμόρφωτο κοριτσάκι μου το κανείς αυτό; Γιατί ενώ κάποιος σου έδωσε την ευκαιρία να έχεις μια καλή ζωή δεν το σέβεσαι και αντιδράς με τέτοιον τρόπο. Γιατί πολύ απλά έχεις το χειρότερο ελάττωμα ...αχαριστία ...!
Αλλάζοντας λοιπόν τομέα θα πάω στους συμβασιούχους και στα άτομα των προγραμμάτων Stage. Τελευταίως παρατήρησα μια φωτογραφία που ανέβηκαν πάνω στα μάρμαρα της ακρόπολης. Τόσοι κατακτητές πέρασαν από την Ελλάδα και κανείς δεν άγγιξε αυτό το ιστορικό μνημείο. Και έρχονται οι ΈΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ να καταστρέφουν την περίφημη εικόνα του. Έχω αποκτήσει στην ζωή μου πάρα πολλά πτυχία και αμοίβομαι με λογικά χρήματα δυσανάλογα των πτυχίων μου μεν αλλά αρκετά καλά ώστε να μπορέσω να ζήσω. Γιατί ο αμόρφωτος που δεν προσπάθησε στην ζωή του και πληρωνόταν τόσο καιρό τζάμπα επειδή είχε τον Βουλευτή που τον έβαλε στο stage να διεκδικεί κάτι που δεν του ανήκει. Γιατί να ανέχομαι τον απολίτιστο να ανεβαίνει πάνω στα μνημεία μας που μας ανέδειξαν στους αιώνες και να έχει και απαιτήσεις.
Γιατί το τίποτα να γίνει κάτι σε αυτήν την χώρα; Για να μην παρεξηγηθώ απ την άλλη δεν ισοπεδώνω το θέμα των συμβασιούχων και όντως κάποιοι κόπιασαν για να πάρουν έστω αυτό από την χώρα τους ..αλλά δυστυχώς το μεγαλύτερο ποσοστό είναι απόφοιτοι Λυκείων.

Με αυτά και με εκείνα αυτήν η χώρα δεν θα πάει ποτέ μπροστά. Ελλάς Ελλήνων Συμβασιούχων.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!