tromaktiko: Ελαφρά δημοσκοπική «ανάσα» για τη Μέρκελ

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ελαφρά δημοσκοπική «ανάσα» για τη Μέρκελ



Δημοσκοπική "ανάσα" φαίνεται ότι παίρνει η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανία.
Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της κ. Μέρκελ, προηγούνται ελαφρώς στις...




 δημοσκοπήσεις που είδαν την Τετάρτη το φως της δημοσιότητας, λίγες μόνο μέρες μετά τις δηλώσεις της καγκελαρίου για την ενσωμάτωση των μουσουλμάνων στη χώρα.

Το CDU και το αδελφό κόμμα του στη Βαυαρία, η Χριστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU), εμφανίζονται ενισχυμένοι κατά 2% στη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa, μετά από εβδομάδες απογοητευτικών επιδόσεων.

Το Σάββατο, η Μέρκελ δήλωσε ότι το "πολυπολιτισμικό μοντέλο" ένταξης και ενσωμάτωσης μεταναστών στη Γερμανία αποδείχθηκε μια "παταγώδης αποτυχία" και πρόσθεσε ότι οι μετανάστες "όχι μόνο πρέπει να σέβονται τους νόμους μας, αλλά και να γνωρίζουν άπταιστα τη γλώσσα μας".

Μία εβδομάδα νωρίτερα, ο ηγέτης του CSU Χορστ Σίχοφερ, είχε πει ότι η Γερμανία δεν πρέπει να δεχτεί περισσότερους μετανάστες από "ξένους πολιτισμούς" όπως η Τουρκία και οι αραβικές χώρες.

Στη Γερμανία ζουν περίπου επτά εκατομμύρια πολίτες που δεν έχουν γερμανικές ρίζες και σχεδόν τα 3.5 εκατομμύρια από αυτούς είναι μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής.

Ο εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, έπεσαν στο 4%, ποσοστό που δεν θα αρκούσε για να τους εξασφαλίσει μία θέση στο κοινοβούλιο στις βουλευτικές εκλογές.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και οι Πράσινοι θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν μία ικανοποιητική πλειοψηφία για να κυβερνήσουν με συνολικό ποσοστό αποδοχής 47%.

Σε διαφορετική ερώτηση, σχεδόν το ένα τέταρτο όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, συμφώνησαν ότι ο υπουργός Άμυνας, Καρλ τσου Γκούτενμπεργκ θα ήταν καλύτερος για καγκελάριος συγκριτικά με τη Μέρκελ. Ο υπουργός, πάντως, θεωρείται πιθανός διάδοχός της. 




skai.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!