Ελλάδα, όπως επίσης και ότι είχε φιλικές σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα.
Ο κ. Χριστοφοράκος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις οι οποίες έχουν σχέση με τη δίωξη που του έχει ασκηθεί στην Ελλάδα, επικαλούμενος την ιδιότητα του κατηγορουμένου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στον κ. Χριστοφοράκο ετέθη από τον παρόντα στην εξέταση εισαγγελέα Γιάννη Χριστοδούλου το ζήτημα της αξιοποίησης του νέου νομικού πλαισίου για τη μεταχείριση μαρτύρων, αλλά σε μια πρώτη φάση το απέκρουσε.
Απογοητευμένα εμφανίζονται τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens.
Ο Κ. Τζαβάρας τόνισε ότι ο κ. Χριστοφοράκος "δεν είπε τίποτε καινούριο, αντιθέτως περιόρισε και όσα είχε καταθέσει στο παρελθόν".
Κάνοντας χρήση του δικαιώματος να σιωπήσει με την επίκληση της ιδιότητας του κατηγορουμένου στην Ελλάδα, o κ. Χριστοφοράκος απάντησε στην πρωινή εξέταση κατ΄αρχήν στις δύο από τις εφτά πρώτες γραπτές ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν. Σύμφωνα με τον κ. Τζαβάρα, ισχυρίστηκε ότι "δεν είχε φιλία με κανέναν πολιτικό", ενώ υποστήριξε ότι "δεν έχει δώσει δώρα, ούτε, έχει υποσχεθεί σε κανέναν πολιτικό, ούτε σε κόμματα ούτε του ζητήθηκαν τέτοια δώρα σημαντικής αξίας".
Ο Λεων. Γρηγοράκος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε ότι ο κ. Χριστοφοράκος "αρνήθηκε" τους έλληνες μάρτυρες και πολιτικούς "που τόσο καλά του συμπεριφέρθηκαν". Σημείωσε ότι ο κ. Χριστοφοράκος "αρνήθηκε τους πάντες και τα πάντα και είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με κανέναν σε κανένα επίπεδο, ούτε πολιτικό, ούτε κοινωνικό, ούτε οικογενειακό".
Ο βουλευτής της ΝΔ Γρηγόρης Αποστολάκος εκτίμησε ότι "ο κ. Χριστοφοράκος επέλεξε να τύχει της προστασίας του γερμανικού κράτους και όχι της προστασίας που του παρέχει το ελληνικό δίκαιο και το ελληνικό κράτος".
Τέλος, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κων. Αϊβαλιώτης εκτίμησε ότι "είναι σικέ διαδικασία" και στο Μόναχο "φάνηκε ότι ο κ. Χριστοφοράκος κάνει μια προσπάθεια καθυστέρησης", αλλά "έχουμε ιώβεια υπομονή" όπως είπε χαρακτηριστικά.
nooz.gr