tromaktiko: Προσωπική τελική απάντηση στο "ΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ"

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Προσωπική τελική απάντηση στο "ΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ"



Ο καθένας δείχνει την παιδεία του, άλλος την έχει άλλος δεν θα την βρει ποτέ.
Ας κάτσει λοιπόν ο καθένας να πιστεύει ότι τα δημοτικά τέλη τα πληρώνουμε για να απαιτούμε να παρκάρουμε την "μαούνα" μας έξω και όχι για να είναι η πόλη μας ανθρώπινη (λειτουργικά πεζοδρόμια, καθαριότητα, πράσινο, τήρηση τάξης, ησυχία κι άλλα λοιπά αγαθά) σε συνδυασμό με την δική μας προσπάθεια.
Σκεφτείτε, όμως επίσης, λογικά μήπως θα έπρεπε να υπάρχουν υπόγειες θέσεις στάθμευσης σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου που μένετε;
Δεν θα θέλατε να δίνετε μέρος των δημοτικών τελών για κάτι τέτοιο αντ’ αυτού;
Τι να πω; Δημιουργήστε μία πόλη χειρότερη (απ' ό,τι είναι) και μην προσπαθείτε να την κάνετε καλύτερη, θα χαλάσετε την νοοτροπία του νεοΈλληνα.
Παρκάρετε όλοι πάνω στα πεζοδρόμια χωρίς να νοιώθετε ότι κάνετε κατάληψη πεζοδρομίων και ότι θα τα πληρώσετε πάλι όταν σε δύο χρόνια θα έχουν καταστραφεί και να βρίζετε όταν οι άλλοι έχουν παρκάρει όπως εσείς και δεν μπορούν να περάσουν τα παιδιά σας την στιγμή που εσείς οι ίδιοι το στερήσατε από τα παιδιά εκείνου που βρίζετε (φαύλος κύκλος μήπως;;;;;).
Κατακρίνετε εκείνους που στο οικόπεδό τους μέσα έφτιαξαν μία (ή και παραπάνω) θέσεις στάθμευσης για να μην αφήνουν στον δρόμο το(τα) αυτοκίνητό(α) τους ώστε να διευκολύνουν και πεζούς και οδηγούς αλλά και για στοιχειώδη ασφάλεια.
Το να προνοήσεις να πάρεις θέση στάθμευσης που χωράει 3 αυτοκίνητα (το ένα πίσω από το άλλο π. χ)δεν σε κάνει αυτόματα πλούσιο αγοραστή οικοδομικών τετραγώνων εκτός αν είσαι κλασσικός νεοΈλληνας τεμπελούλης και βαριέσαι να το κάνεις αυτό και θες να λες "δεν βαριέσαι...παράτα το στον δρόμο" και μετά να λες "α, δεν βρίσκω...έχω κουραστεί και μου φταίει ο, όμοια αδιάφορος, γείτονας με την ζαρντινιέρα".
Στην τελική, κρίνετε τα πάντα με βάση τα κάρα σας όλοι...όχι να βρω να παρκάρω έξω κι όπου να’ ναι...όχι να στηθώ στην ουρά να βάλω βενζίνη μην τυχόν δεν κινηθώ....όχι να γκρινιάξω για την βενζίνη και να πω ότι αύριο θα πάω με λεωφορείο και να μην πάω....όλα να τα αναγάγετε με βάση το αυτοκίνητό σας...τέτοια συνείδηση!!! Συγχαρητήρια!
Ειλικρινά θλίβομαι με κάτι τέτοιες νοοτροπίες και δεν αξίζει να ασχολούμαι καν πράγμα που θα κάνω στο εξής.

Ευχαριστώ πολύ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!