Η απάντηση από την πλευρά μου είναι πολύ εύκολη και μονολεκτική: «ΟΧΙ». Τα παιδιά δεν μπορούν να κάνουν διαχωρισμό μεταξύ προτύπων επαγγελματικών, κοινωνικών, πολιτισμικών, πολιτικών κλπ, παίρνουν την πληροφορία χωρίς να την επεξεργαστούν. Κάθε φορά που λέτε καλά λόγια για ένα αθλητή που δεν ξέρετε προσωπικά, καλό είναι να κρατάτε και καμιά πισινή. Είναι τόσα πολλά τα παραπτώματα στα οποία έχουν υποπέσει κατά καιρούς οι σταρ του αθλητισμού που χρειάζονται όλο το χαρτί του κόσμου για να απαριθμηθούν.
Στα συχνότερα κατορθώματά τους περιλαμβάνονται, η άστατη προσωπική ζωή και εξωγηπεδική συμπεριφορά και η χρήση αναβολικών και ναρκωτικών ουσιών. Οι περιπτώσεις που αφορούν στα παραπάνω είναι καθημερινό φαινόμενο, για παράδειγμα μια σημερινή που αφορά στον παλαίμαχο Άγγλο ποδοσφαιριστή Πολ Γκασκόιν, ο οποίος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών. Κάθε μέρα η ίδια ιστορία όλο και κάποιος σταρ του παρελθόντος υποπίπτει σε ποινικό παράπτωμα.
Μάλιστα το ρεπερτόριο των παραπτωμάτων των αθλητικών ινδαλμάτων δεν περιορίζεται μόνο στα κοινότυπα, αλλά απλώνεται ακόμα και στις πιο περίεργες υποθέσεις. Παίρνω σαν παράδειγμα μια πρόσφατη, καταδίκη αυτή τη φορά, του πρώην μπασκετμπολίστα του μεγάλου Άρη του Μιχαήλ Μισούνοφ. Ο Μισούνοφ είχε συλληφθεί πριν από χρόνια για κατοχή αντιαρματικών όπλων και πολύ πρόσφατα η υπόθεση εκδικάστηκε με τον πρώην αθλητή να καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης 10 χρόνια και 8 μήνες χωρίς αναστολή!
Ποιο είναι λοιπόν το συμπέρασμα; Καλύτερα να μην θεοποιούμε τους αθλητές, γιατί είναι και αυτοί άνθρωποι, με τις ίδιες αδυναμίες όπως όλοι μας.
www.sportsecrets.gr