Κάθε πεύκο που ''κατακλύζεται'' από χιλιάδες τέτοια έντομα παθαίνει καχεξία και τελικά εξασθενίζει, προκαλώντας κατ" αυτόν τον τρόπο τη μερική ή την ολική του νέκρωση.
Το έντομο υπήρχε και παλαιότερα στην Ελλάδα, αλλά σε χαμηλούς πληθυσμούς.
Το έντομο αυτό αποφάσισαν κάποια στιγμή να διαδώσουν ανά την Ελλάδα ορισμένοι μελισσοκομικοί συνεταιρισμοί, αγνοώντας ή αδιαφορώντας για τις ενδεχόμενες καταστροφικές οικολογικές συνέπειες, με τις οδηγίες επιστημόνων του Υπουργείου Γεωργίας. Η τεχνητή αυτή διάδοση έλαβε χώρα χωρίς καμιά ειδική προηγούμενη μελέτη ή έρευνα, χωρίς ανάμειξη ούτε γνώση των κατ' εξοχήν αρμοδίων δασικών υπηρεσιών του Υπουργείου Γεωργίας.
Το αποτέλεσμα ήταν η ριζική διατάραξη της οικολογικής ισορροπίας τουλάχιστον στο αστικό και περιαστικό πεύκο (άλση, δάση, αυλές, δεντροστοιχίες κ.λπ.).
Το εν λόγω έντομο με ελάχιστα αποτελεσματικούς φυσικούς εχθρούς αποδεκατίζει άμεσα ή έμμεσατα πευκοδάση της χώρας μας.............ενα γεγονός που και ένας σχεδόν τυφλός και άσχετος μπορεί να παρατηρήσει κάνοντας μια βόλτα σε ένα πεύκο δάσος της Αττικής.
.....όλα τα άλλα είναι οι γνωστές ελληνικές θεωρίες συνωμοσίας των διαφόρων συμφεροντολογών που προσπαθούν να μας πείσουν ότι το μαύρο είναι άσπρο……..
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ